Sitne muke Bečejaca

  31 maj 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Život Bečejaca otežavaju „sitnice“ kao što je mrak na ulicama grada u večernjim časovima zbog nedostatka noćnog osvetljenja, udarne rupe na lokalnim putevima, trotoari u veoma lošem stanju, krađa cveća i sadnica sa javnih zelenih površina, a najaktuelniji „ugrožavatelji“ su komarci. Kraj maja je, a do sada je samo jednom urađeno prskanje komaraca sa zemlje – pre nekoliko nedelja – ali građani Bečeja nemaju utisak da ima manje komaraca nego pre tretmana. Zaprašivanje komaraca iz vazduha (avionom), mada je planirano, nije urađeno.

Pre nekoliko dana su iz lokalne samouprave obavestili građane da nema pоvоlјnih mеtеоrоlоških uslоva zа suzbiјаnjе аdultnih fоrmi kоmаrаcа nа tеritоriјi opštinе. Saopšteno je i da izvоđаč аkciје „ЕKО – DЕZ“ iz Bеоgrаda plаnirа dа dо krаја mаја sprоvеde аkciје lаrvicidnоg trеtmаnа. Do zaključenja ovog broja Mozaika (29. maj) taj posao nije urađen.
Podsetimo, ranijih godina je javna nabavka za izbor ponuđača za tretman komaraca raspisana u toku februara meseca, kako bi uništavanje komaraca bilo moguće što ranije. Ove godine opština je javnu nabavku raspisala tek u aprilu mesecu, a prva akcija zaprašivanja komaraca sa zemlje urađena je veoma kasno, u maju mesecu.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci