musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Priznanje Bečejcima i na festivalu u Sarajevu: Specijalna nagrada za „Kralja Ibija“

„Kralj Ibi“ Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej dobio je specijalnu nagradu za zavidnu posvećenost glumačkog ansambla, odlično vođenog i disciplinovanog, sa velikom strašću potrebnom za savremeno pozorište na 5. Internacionalnom festivalu srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva „Juventafest“ u Sarajevu. Od ukupno dve nagrade na festivalu, specijalna je dodeljena Bečejcima, a gran pri za najbolju predstavu dobila je trupa iz Pule.

Bečejski „Kralj Ibi“ Alfreda Žarija u režiji Igora Pavlovića prikazan je odmah nakon svečanog otvaranja festivala u Pozorištu mladih 9. septembra.
Na sajtu „Juventafesta“, na kom je od 9. do 13. septembra prikazano 8 predstava, o bečejskoj piše: „Kralj Ibi Alfreda Jarryja u izvedbi Gradskog pozorišta Bečej iz Srbije i režiji Igora Pavlovića, nasmijao je brojnu publiku koja je prisustvovala otvaranju Festivala ukazujući na probleme koji proizilaze iz loše i sebično donesenih odluka, kako u zamišljenom grotesknom svijetu Alfreda Jarryja, tako i vremenu u kom danas živimo. Mladi glumci i glumice Srđan Tomić, Gordana Adamov, Filip Sadžakov, Srđan Kner, Katarina Višković, Una Obradović, Tijana Bavarčić, Nandor Gutaši, Nataša Stojačić i Stefan Đorđević uspjeli su stvoriti svijet, nekoliko vojski i smjene vlasti spretnom glumačkom igrom stvarajući iluziju da ih je na sceni mnogo više“.
Treba reći i to da je „Kralj Ibi“ dobio trominutne ovacije na „Juventafestu“.
U ovogodišnjoj selekciji bilo je osam predstava iz sedam zemalja, iz Srbije, Slovačke, Hrvatske, Slovenije, Rusije, Rumunije i Crne Gore.
Nagrade žirija „Juventafesta“ dodeljene su 13. septembra.
Inače, predstava „Kralj Ibi“ Dramskog studija mladih selektovana je, za sada, na četiri festivala: 29. avgusta prikazana je na festivalu „Prkos“ u Knjaževcu i dobila je nagrade za najbolju režiju i za kolektivnu igru.
„Kralj Ibi“ će nakon sarajevskog festivala, biti prikazan na Obrenovačkim pozorišnim susretima 22. septembra, a 11. oktobra na Danima pozorišta „Jovan Đorđević“ u Senti.                            

K.D.F.

Rate this item
(0 votes)
back to top