„Dani Deda Mraza – Bečejske zimske čarolije“: Ponovo oštećena fontana ispred gradske kuće

  24 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Manifestacija „Dani Deda Mraza – Bečejske zimske čarolije 2018“ koju je od 27. do 30. decembra prošle godine organizovala Turistička organizacija opštine Bečej na gradskom trgu s ciljem da deca Bečeja osete čari praznika i da dočekaju Deda Mraza, nije privukla veliki broj dece, ali ni odraslih, bez obzira na to što su za najmlađe svakodnevno bile organizovane kreativne radionice, poseta Deda Mraza, predstave...

Za odrasle je organizovano nekoliko koncerata u večernjim satima, na gradskom trgu postavljene su i drvene kućice u kojima su na prodaju bile nuđene rukotvorine, kao i štandovi sa slatkišima i sa hranom i pićem, a za dečje aktivnosti obezbeđen je paviljon.
Na nekadašnjoj Pogači postavljene su i dve „prave“ jelke i nekoliko veštačkih, svetlećih.

Ono što je obeležilo „Bečejske zimske čarolije“ jeste oštećenje parterne fontane ispred gradske kuće, gde je većim delom i organizovana manifestacija. Naime, takozvana mala fontana je oštećena 29. decembra uveče nakon što se vozač automobila marke „Ford”, nemačkih registarskih oznaka, parkirao preko centralnog dela fontane, oštetivši nekoliko ploča i jednu od pumpi za izbacivanje vode.

Kako je navedeno na Fejsbuk stranici opštine Bečej, na lice mesta je izašla policija koja je identifikovala počinioca, kao i opštinska građevinska inspekcija. Navedeno je da će protiv vozača automobila biti podneta prijava i zahtev za naknadu štete nakon što stepen oštećenja fontane bude utvrdila nadležna služba Javnog preduzeća Vodokanal.

Uprkos tome što gradski trg okružuju parkinzi i ivičnjaci preko kojih ne prelaze vozila, a gradski trg je pešačka zona, međutim, to nije označeno saobraćajnim znakovima, kako su rekli ljudi koji su u vreme incidenta bili na trgu, vozač automobila je prethodno vozilom udario i metalne držače za bicikle na trgu da bi se potom parkirao na partnernu fontanu tik ispred gradske kuće pre večernjeg koncerta na „Danima Deda Mraza“.

Iz opštine je saopšteno da će u budućnosti svi oni koji organizuju programe na trgu u Bečeju biće obavezani da obezbede čuvanje urbanog mobilijara i fontana.
Inače, ovo nije prvi put da su fontane oštećene na nedavno rekonstruisanoj nekadašnjoj Pogači.

Najpre je parterna fontana u septembru 2017. oštećena udarcima, a potom je i na velikoj, centralnoj fontani crnim sprejom ispisan natpis.
Oba oštećenja su tada otklonjena i počinioci su bili poznati nadležnim organima. „Pisac“ natpisa na velikoj fontani i prekršajno je kažnjen.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci