Jodna banja nije radila dva dana: Krađa električnog kabla zatvorila banju

  02 decembar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Jodna banja, u kojoj je smeštena služba fizikalne medicine i rehabilitacije pacijenata u okviru Doma zdravlja, nije radila dva dana, od ponedeljka do srede, zbog krađe električnog kabla koji ovaj objekat napaja strujom.

Direktor Doma zdravlja Siniša Šijačić je rekao da se pretpostavlja da je krađa izvršena u noći između 26. i 27. novembra, o čemu je obaveštena policija u Bečeju, koja je izvršila uviđaj. Prema nezvaničnim informacijama, za sada nepoznati počinilac ili počinioci su provalili u podrum stacionara Jodne banje i pod naponom presekli i ukrali električni kabl u dužini od oko 5-6 metara, kojim se objekat Jodne banje napaja električnom energijom, a „usput“ je ukraden i telefonski kabl sa zgrade Doma zdravlja.
„Materijalna šteta, vrednost 5-6 metara električnog kabla, nije velika, iznosi nekoliko hiljada dinara, jer je u pitanju aluminijumski kabl, a ne bakarni, međutim, veći trošak je sanacija štete, kao i to što zbog prekida struje Jodna banja ne može da radi i svi zaposleni su poslati na prinudni godišnji odmor. Sa druge strane počinioci ovog dela su zbog minimalne materijalne koristi doveli sopstveni život u opasnost, jer su sve to radili pod visokim naponom“.
Jodna banja je počela ponovo da radi u sredu, 30. novembra.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci