Stara prevodnica na kanalu DTD: Obijen objekat - nestao elektromotor

  29 oktobar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prošle nedelje počela je sanacija objekta u kom se nalazi turbinsko postrojenje stare prevodnice na kanalu DTD.

U pitanju je druga faza sanacije čija je vrednost 4.200.000 dinara (troškove na „ravne časti“ dele opština i JVP „Vode Vojvodine“). Izvođač radova, „Biro Neptun inženjering“ iz Novog Sada je uradio hidroizolaciju tzv. terase, odnosno gornje ploče, a sada je u toku zamena pločica. Radovi na spoljašnjem delu objekta treba da budu završeni za 15-20 dana ukoliko vremenski uslovi to dozvole.
Inače, prilikom obilaska radova radnici su novinaru Bečejskog mozaika rekli da je 22. oktobra obijen objekat i da je ukraden jedan elektromotor, razbijeno je dvoje metalnih vrata i jedna staklena prizma. Prema rečima jednog od radnika policija je dolazila, ali nije napravljen zapisnik, jer su policajci rekli da šteta nije tolika da oni prave zapisnik.
Prema informacijama dobijenih iz stanice policije u Bečeju, u zapisniku stoji da je 23. oktobra upućena prijava da su vrata na objektu stare prevodnice obijena i razvaljena, ali da ništa nije otuđeno. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, tek 25. oktobra je primećeno da nedostaje jedan elektromotor, te će stanici policije, nakon overe nadležnih u JVP „Vode Vojvodine“ biti dostavljen odštetni zahtev.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci