Pljačka Bečejkine farme: Ukradene svinje su vraćene

  10 septembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sa farme fabrike stočne hrane Bečejka u Nadalju 2. septembra ukradeno je 196 svinja pod terapijom. Prema informacijama do kojih su novinari tada mogli da dođu, na farmu svinja u vlasništvu Bečejke došlo je desetak pljačkaša koji su zatvorili radnike u jednu prostoriju i odvezli su svinje, a neke su i pobili.

Već 4. septembra Bečejka je uputila otvoreno pismo javnosti u kom se navodi i ime jednog od lopova, koga su radnici prepoznali. U pismu stoji da su radnici farme odmah obavestili nadležnu policijsku stanicu u Srbobranu „da bi se što pre adekvatno reagovalo i sprečilo klanje i prerada tovljenika, jer su ukradene životinje lečene i pod terapijom“. Kako bi se to sprečilo, predstavnici Bečejke su se obratili i Policijskoj upravi i tužilaštvu u Novom Sadu, „ali bez uspeha i preduzetih konkretnih mera od strane policije. Zbog toga se ovim putem obraćamo javnosti i upućujemo apel veterinarskim stanicama, klanicama i svim licima koja bi mogla da na bilo koji način dođu u kontakt sa ukradenim životinjama, da to odmah prijave najbližem SUP-u, kako bi sprečili da se to meso nađe u upotrebi“, piše između ostalog u otvorenom pismu.
Jasminka Trbović, direktorka Bečejke izjavila je za Bečejski mozaik da je u ponedeljak 6. septembra vraćeno u firmu 171 svinja iz Bačkog Jarka. Ona nije imala informacije o tome gde su ostale svinje i šta se sa njima desilo.
Novosadska policija je u sredu 8. septembra saopštila da će Policijska uprava u Novom Sadu podneti krivičnu prijavu protiv Dejana D. (1977) iz Bačkog Jarka, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo samovlašća, iz člana 330 Krivičnog zakonika Republike Srbije. On se tereti da je 2. septembra, sa farme ZZ „Nadalj“, koju je zakupio 2009. godine, odneo 196 svinja, čiji je vlasnik V.E. (1967) iz Kule, odnosno njegovo preduzeće Bečejka iz Bečeja. Policija je pronašla 171 svinju i vratila ih, uz potvrdu preduzeću Bečejka, uz zabranu otuđenja, dok se ne okonča sudski postupak. Dejan D. je, u konsultaciji sa Višim tužilaštvom u Novom Sadu, saslušan kao osumnjičeni za navedeno krivično delo i protiv njega će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku, saopštila je Policijska uprava iz Novog Sada.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci