Vesti iz policije: Krađa traktora i pušaka

  26 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Novosadska policija je saopštila da je 18. marta uveče, u industrijskoj zoni zatečen jedan trinaestogodišnjak iz Bačkog Gradišta u vožnji ukradenim traktorom, sa dve lovačke puške i nešto municije u vozilu.

Policija je izašla na lice mesta na poziv radnika PIK-a „Bečej“ i ustanovila da je dečak razbio prozor na salašu na kome je zaposlen njegov otac, uzeo vlasnikove puške i municiju, a zatim seo u njegov traktor i odvezao se u  atar, gde je pucao iz lovačke puške i karabina. Budući da dečak ne podleže krivičnoj odgovornosti, policija je obavestila o ovom događaju nadležno tužilaštvo koje je ocenilo da su ovom prilikom izvršena tri krivična dela: teška krađa, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, navedeno je u saopštenju policije.
Pretnja bombom
Bečejska policija lišila je slobode Ivana V. (1980) zbog osnovane sumnje da je 18. marta uveče pretio bombom vlasnicima i mušterijama jedne pekare u Bečeju. Ivan V. se tereti da je stavio bombu na sto za kojim je sedeo i pretio da će je aktivirati, a pri tome vređao vlasnika pekare i njegovog sina, kao i dvojicu Bečejaca koji su bili u pekari. Kada su oni,  uplašeni, istrčali napolje,  Ivan V. je izašao iz pekare i u ulici Uroša Predića bacio neaktiviranu bombu na travu. Policija mu je odredila zadržavanje, a dan kasnije je trebao da, uz krivičnu prijavu, bude priveden na saslušanje dežurnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.                              

B.M.

Naslovi

Popularni Članci