Direkcija za izgradnju opštine Bečej: Više asfalta ove godine

  01 jun 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Asfaltiranje sedam ulica u Bečeju i po jedne u Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu, najavljeno je pre nešto više od dve nedelje, međutim, u Bečeju asfaltiranje planiranih ulica još nije počelo. Za ove poslove opredeljeno je 40 miliona dinara od 270 miliona dinara koje je opštini Bečej odobrio Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Prema informacijama dobijenim u Direkciji za izgradnju opštine Bečej, trenutno je u toku asfaltiranje ulice Sloboda u Bačkom Petrovom Selu.
„Izvođač radova VOJPUT iz Subotice je tu i radi ulicu u Bačkom Petrovom Selu, a kad to završi prelazi u Bečej. Mi smo zadovoljni izvođenjem radova i u kratkom roku će oni biti završeni. I krpljenje udarnih rupa se privodi kraju, ovog puta smo stvarno odabrali izvođača koji to na kvalitetan način odrađuje, a sa druge strane povećali smo količinu asfaltne mase u odnosu na prošlu godinu, i umesto 300 tona sada smo obezbedili 450 tona i smatram da će sada udarne rupe u ulicama biti zakrpljene na najbolji mogući način i onako kako to naši putevi dozvoljavaju. Mislim da je zbog svih ovih radova i rekonstrukcije trotoara, Bečej zaista sada pravo gradilište, i da će sve to kada se završi doprineti poboljšanju kvaliteta života građana, bar u tim segmentima“, rekao je Zvonimir Stankov, direktor Direkcije za izgradnju opštine Bečej i dodao da je pored ovih radova u Bečeju u toku i postavljanje optičkih kablova za SAT-trakt i Telenor.

Završen pijačni parking

Proširenje i uređenje pijačnog prostora u Bačkom Gradištu koje je počelo 20. aprila završeno je ove nedelje. Prostor od 13 ari je namenjen prodavcima koji prodaju kabastu robu i za parkiranje vozila kojima se doprema roba na pijacu. „Teren je poravnat i nasut je slojem tucanika, međutim, imali smo određenih primedbi pa smo povećali sloj tucanika kojim je taj prostor nasut tako da će moći da ga koriste i vozila veće nosivosti. Ove nedelje je posao završen i parking može da počne da se koristi“, kazao je Zvonimir Stankov, direktor Direkcije za izgradnju.
Vrednost radova je 1.350.000 dinara, koji su obezbeđeni u budžetu Direkcije za izgradnju, a izvođač radova je DTD „Srednja Bačka“. Nastavk radova odnosno druga faza planirana je za jesen.

„Oni su hteli pojedinačno da svako ima svoju trasu i da po njihovom kriterijumu traže najpovoljnije puteve, međutim, Direkcija je odredila trasu i uslove pod kojim može to da se radi, a u skladu sa planom detaljne regulacije, da se ne presecaju putevi nego da se potkopavaju tamo gde je to neophodno i da kabeli moraju da idu u jedan isti rov“, rekao je Zvonimir Stankov.

LJ.M.

 

Naslovi

Popularni Članci