Rekonstrukcija puteva, krpljenje rupa i uređenje plaže: Odobreno 40 miliona dinara

  18 maj 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sredinom aprila Bečej su posetili predstavnici Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, koji su saopštili da će opština Bečej narednih meseci dobiti 270 miliona dinara za infrastrukturna ulaganja, od kojih će 165 miliona biti obezbeđeno za potrebe buduće banje, a ostatak novca predviđen je za izgradnju puteva, za poboljšanje vodosnabdevanja, za nastavak rekonstrukcije javne rasvete, za završetak zgrade škole u Drljanu, za renoviranje obdaništa u Bačkom Gradištu i za obnavljanje tribina fudbalskog stadiona i svlačionice.

Direktor Direkcije za izgradnju opštine Zvonimir Stankov je rekao da je 10. maja potpisan ugovor sa izvođačem radova, firmom VOJPUT a.d. iz Subotice, koju je na tenderu odabrao finansijer, Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, za asfaltiranje sedam ulica u Bečeju i po jednu ulicu u Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu. „Fond za kapitalna ulaganja je opštini Bečej dodelio 270 miliona dinara, od toga je za sanaciju i rekonstrukciju ulica odobreno 40 miliona dinara. Predviđeno je da se asfaltira 10 kilometara puta i sada se radi deo od tog plana. To su dugačke ulice u kojima će se asfaltirati delovi, odnosno oni delovi ulica koji do sad nisu spojeni“, rekao je Stankov.
Radovi bi trebali da počnu krajem ove ili početkom naredne nedelje, a reč je o ulicama Servo Mihalja, gde treba da se asfaltira 480 metara, Slobodarskoj od Đure Jakšića do Hajduk Veljka (430 m), Nikole Tesle od Tančić Mihalja do Slobodarske (239 m), Đuke Uskokovića od Đure Jakšića do Hajduk Veljka (130 m), 1. maja od Dinka Tucakovića do Tančić Mihalja (120 m), deo ulice Svetozara Miletića (440 m), deo ulice Spasoje Stejića u Bečeju, zatim po 500 metara u ulici Sloboda u Bačkom Petrovom Selu i Đure Jakšića u Bačkom Gradištu.
Na pitanje šta je sa najavljenim krpljenjem udarnih rupa, Stankov je odgovorio da su i ti radovi u toku. „Vreme je sada idealno i krpljenje rupa je u punom jeku. Trenutno jedna ekipa radi put između Bačkog Petrovog Sela i Poljanica, a drugu smo angažovali u Bečeju, koja od 9. maja radi krpljenje rupa u ulicama Gerberovoj, Miloša Crnjanskog i onim ulicama koje su bliže centru, a koje održava lokalna samouprava“. Krpljenje udarnih rupa izvodi firma Komgrad iz Subotice, a za ovaj posao je ove godine obezbeđeno 450 tona asfaltne mase.
U toku je rekonstrukcija trotoara na najkritičnijim delovima u Bečeju i naseljenim mestima. Taj posao, za koji je od prodaje parcela u industrijskoj zoni obezbeđeno 10 miliona dinara, započet je početkom aprila i treba da se rekonstruiše oko 10 kilometara.
Krajem prošle nedelje je pokošena i trava na plaži i na dolmi kraj Tise, a krajem ove nedelje su postavljena i dva kompleta klupa sa stolovima i slamnatim suncobranima kod „velikih stepenica“. U narednom periodu treba da se očisti i uradi izmuljivanje dela obale koji bi trebao da bude nova privremena plaža, a prema rečima Stankova, ukoliko Bečejci prihvate ovo mesto i budu ga koristili za kupanje, ovaj posao će se raditi svake godine pred letnju sezonu.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci