Na lokalnim izborima: Trinaest stranaka i koalicija

  27 april 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na lokalnim izborima u Bečeju će učestvovati 13 partija, odnosno koalicija: „Izbor za bolji život – Boris Tadić“, „Pokrenimo Bečej – Tomislav Nikolić“ (Srpska napredna stranka, Nova Srbija), „Miša Vrebalov – Preokret za Bečej“, Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor, „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije“, koalicija „PUPS-DSS za Bečej – Dušica Vukanić“, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Demokratska stranka vojvođanskih Mađara, Liga socijaldemokrata Vojvodine – Nenad Čanak, Pokret mađarske nade – Laslo Balint, „Za sve nas – Građanski savez Mađara“ i „Ujedinjeni regioni Srbije – Miodrag Jovićević Čačak“, a nakon zaključenja ovog broja novina, u sredu uveče, trebala je biti proglašena i poslednja izborna lista, lista Srpske radikalne stranke.

Sve stranke i koalicije žele da osvoje nekoliko odborničkih mesta u lokalnoj skupštini, što više od mogućih 36. Apetiti su različiti, neki bi bili zadovoljni ukoliko bi osvojili 2-3 odbornička mandata, a neki se nadaju da će u narednoj lokalnoj vlasti imati i 8-9 odbornika.
Do utorka uveče na sajtu opštinske izborne komisije objavljene su lokalne izborne liste osam stranaka i koalicija. U prošlom broju Mozaika naveli smo interesantnija imena sa lista DS-a, Preokreta, SVM-a i PUPS-a i DSS-a. U međuvremenu su objavljena i imena kandidata SPS-a, DZVM-a, DSVM-a i URS-a.
Na izbornoj listi SPS-a nalaze se imena 24 kandidata, predvodi ih ginekolog-akušer Zora Apić, nju sledi agroekonomista Dejan Erak, a na listi su još novinarka Marija Erak, ekonomista-komercijalista Aleksandar Dimitrijević, medicinska tehničarka Angela Kolar, itd.
Za DZVM su kandidovani pisac Ištvan Tari, on je prvi na listi, RTV mehaničar Nandor Horvat, saobraćajni tehničar Erne Hasnoši Tot, automehaničar Endre Sabo, itd. Na izbornoj listi DZVM-a ima 12 imena.
DSVM se takođe predstavlja sa 12 osoba, listu predvodi advokat Laslo Friš, a tu su još profesorka Ilona Varnju, mašinska tehničarka Ildiko Nađ, stolar Šandor Katona…
Za URS je kandidovano 20 osoba. Prvi na listi je diplomirani ekonomista Miodrag Jovićević Čačak, slede zatim lekar specijalista Bogdan Boba Aleksandrić, inženjer mašinstva-privrednik Lajoš Zedi, penzionerka Magdolna Šlajf i drugi.
Na listi SPS-a ima 13 žena, u prvih desetoro je njih pet, na listi DZVM-a pet, a u prvih desetoro je njih tri, DSVM kandiduje pet žena, sve su među prvih 10, URS ima 7 žena na listi, a među prvih deset kandidata samo tri.
URS ima samo tri kandidata koji nisu stariji od 40 godina, SPS čak 13, DZVM 7, a DSVM 4.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci