Na sednici Skupštine opštine: Prostorni plan i zakup državne zemlje

  27 april 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine pre izbora, koja je održana u četvrtak (kada je Mozaik već bio u štampi) lokalni odbornici trebali su da donesu niz važnih odluka, pre svega odluke o Prostornom planu opštine i o izmeni (druga po redu) Plana detaljne regulacije komercijalne banje.

Na dnevnom redu sednice bilo je i usvajanje godišnjeg programa za davanje u zakup državne zemlje na teritoriji katastarske opštine Bečej. Za sada se ne zna kada će licitacije biti održane.
Lokalni poslanici su trebali da usvoje i nekoliko odluka koje će sasvim sigurno da obraduju građane: o postavljanju i uklanjanju montažnih objekata privremenog karaktera, o uslovima i merama u toku uklanjanja objekata.
Tu su, zatim, odluke o dopunama odluke o osnivanju Komunalca, o stavljanju van snage odluke o osnivanju opštinskog Fonda za protivpožarnu zaštitu i razrešenje predsednika i članova Upravnog odbora Fonda za protivpožarnu zaštitu.
Na (predizbornoj) sednici trebao je da bude izabran stari/novi direktor Doma zdravlja Siniša Šijačić, i nekoliko novih članova izborne komisije umesto onih koji su podneli ostavke.
Predviđeno je i usvajanje programa rada Istorijskog arhiva, Komunalca, Štaba za vanredne situacije, kao i izveštaja o radu u prethodnoj godini Štaba za vanredne situacije, ombudsmana, Toplane, Narodne biblioteke, Gradskog muzeja i Saveta za bezbednost.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci