Vodokanal: Povezivanje bunara i rezervno napajanje fabrike vode

  20 april 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prošle nedelje je započeta izrada rezervnog visokonaponskog napajanja fabrike vode. Iz Vodokanala je saopšteno da posao treba da bude završen početkom naredne sedmice.

Zbog dotrajalosti postojećeg podzemnog visokonaponskog voda koji je star 30 godina, i u proteklih mesec dana više puta ispadao iz funkcije, moralo se hitno pristupiti izradi alternativnog napajanja. Nakon završetka ovog posla sledi zamena 1,2 kilometara podzemnog kabela na trasi TS 110kV-TS centralni vodovod, rekli su nadležni u Vodokanalu. Za ovaj posao će iz opštinskog budžeta biti obezbeđen iznos od dva miliona dinara, a druga dva miliona će se „pribaviti“ iz tekuće rezerve budžeta.
Što se tiče povezivanja i opremanja novih bunara, od kojih je do sada bio privremeno povezan samo jedan, krajem marta je povezana i druga bušotina, a potom su ukinute restrikcije vode u Bečeju. Ove nedelje je započeto povezivanje i opremanje drugog bunara koji je takođe izbušen jesenas. Očekuje se da će za 15-20 dana i taj posao biti završen. Za te radove, koje izvode firme „Elevod remont“ iz Sremske Kamenice (opremanje bunara pumpama) i „Termo-stan“ iz Bečeja (koji će izgraditi dva šahta, pristupne puteve, platoe, ograde i urediti i teren u okolini bunara) u budžetu opštine predviđeno je 8,5 miliona dinara.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci