Od 24. do 26. avgusta u Novom Bečeju: Gospojinski poljo-fest

  20 jul 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Program 6. Gospojinskog poljo-festa, koji se održava u sklopu popularne manifestacije u Novom Bečeju od 24. do 26. avgusta, predstavljen je na konferenciji za novinare 16. jula u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je podsetio da je pokrajinska vlada, odnosno resorni sekretarijat, budžetom za 2018. godinu opredelio 20 miliona dinara za podršku organizaciji lokalnih tradicionalnih manifestacija, koje promovišu poljoprivredu i, uopšte, razvoj sela. Do sada su podržane 23 lokalne samouprave i preko 160 udruženja građana iz Vojvodine.
Govoreći o značaju Gospojinskog poljo-festa, koji Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu podržava, Radojević je ukazao na to da je reč o manifestaciji koja prevazilazi okvire lokalne samouprave.
„Ove godine Gospojinski poljo-fest predstavlja jedan inovirani programski sadržaj, tako da će kroz stručne panele i diskusije biti promovisana i agrarna mera koja se tiče mladih poljoprivrednika do 40 godina. Smatramo da zapravo mladi poljoprivrednici jesu i moraju biti generatori daljeg razvoja poljoprivrede“, istakao je Radojević.
On je podsetio da za vreme trajanja Gospojine Novi Bečej poseti oko 200.000 ljudi, koji, takođe, posete i Poljo-fest, gde imaju priliku da se upoznaju i sa najnovijom mehanizacijom i sa izložbom krupne i sitne stoke. Osim toga, značajno je to što je ova poljoprivredna smotra mesto gde poljoprivredni proizvođači na stručnim panelima imaju mogućnost da razmene znanje i informišu se o aktuelnim republičkim i pokrajinskim agrarnim merama.
O značaju manifestacije na konferenciji za novinare su govorili i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, član organizacionog odbora manifestacije Matija Kovač i predstavnik zlatnog sponzora, direktor prodaje kompanije „Agrotech“ Dejan Zorić.

Izvor: (APV)

Naslovi

Popularni Članci