Čišćenje dimnjaka u opštini Bečej: Posao poveren „Dimničaru“

  20 jul 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Čišćenje dimnjaka, kao i ranijih godina, i ove je povereno bečejskom preduzeću „Dimničar“, s tim da je opština 2017. godine sa tim preduzećem potpisala ugovor o javno-privatnom partnerstvu sa elementima koncesije.

„Dimničar“ je prethodne nedelje započeo obaveštavanje građana o planu čišćenja dimnjaka. Do sredine jula nije svako domaćinstvo dobilo obaveštenje od tog preduzeća, ali oni koji su dobili znaju da će cena dimničarske usluge za godinu dana biti 1.500 dinara. Neki su već dobili uplatnice na iznos od 750 dinara, koliko iznosi prva rata za ovu uslugu.
„Dimničar“ je evidentirao između 7.000 i 8.000 korisnika na teritoriji opštine, a obavezu čišćenja dimnjaka imaju svi čiji objekti imaju dimovodne objekte, ložišne uređaje i ventilacione kanale – osim onih koji se greju na struju.
Trebalo bi da do 2. novembra budu očišćeni svi dimnjaci u opštini Bečej, a taj posao je započet u Bačkom Petrovom Selu, slede Bačko Gradište, Drljan, Mileševo, Poljanice, Radičević, a u septembru Bečej.
Uprkos tome što su građani već dobili uplatnice na 750 dinara za plaćanje dimničarske usluge, račun mogu da plate i kada radnici „Dimničara“ očiste dimnjake.       

B.M.

Naslovi

Popularni Članci