Okrugli sto u opštini: Cilj je smanjenje korupcije

  03 februar 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

„Raspoloživi potencijali i mehanizmi prevencije u cilju smanjenja korupcije“ bila je tema okruglog stola koji je u sredu održan u Bečeju u organizaciji Opštinskog saveta za bezbednost i Južnobačkog upravnog okruga.

Okruglom stolu prisustvovali su Darija Šajin, načelnica Južnobačkog upravnog okruga, prof. Miroslav Prokopijević, Peter Knezi, predsednik opštine, Budislav Medurić, zamenik predsednika opštine, Lazar Sekulić, predsednik i članovi Saveta za bezbednost opštine Bečej, koji su govorili o načinima prevencije korupcije i o tome šta lokalna samouprava čini u borbi protiv korupcije – kol-centar, informacije na opštinskom sajtu o radu lokalne samouprave, a uskoro će biti i informacija o javnim nabavkama opštine Bečej, obećano je na okruglom stolu.
Sastanku su prisustvovali i predstavnici Bečejskog udruženja mladih i Kancelarije za mlade opštine.
Okrugli sto je deo projekta „Stvaranje antikorupcijske mreže kroz lokalne savete za bezbednost Južnobačkog okruga“, čiji je cilj jačanje kapaciteta lokalnih saveta za bezbednost u borbi protiv korupcije. Na ovu temu će u Bečeju u hotelu „Fantast“ biti održana i međunarodna konferencija danas, 3. februara.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci