JP Direkcija za izgradnju: Krpljenje i sanacija umesto asfaltiranja

  22 avgust 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prelaz preko mostića u Lovačkoj ulici, u neposrednoj blizini gradskog fudbalskog stadiona već je duže vreme oštećen i predstavlja opasnost za bezbednost saobraćaja i za pešake. O problemu oštećenosti lokalnih puteva i tog mostića je bilo reči i na jednoj od sednica lokalnog parlamenta, kada su postavljena pitanja zašto kod mostića nisu postavljeni znaci upozorenja i kada će taj deo puta biti saniran. Direktor nadležnog javnog preduzeća, Direkcije za izgradnju Goran Matić je tada obećao da će istog dana biti postavljene barijere i saobraćajni znaci upozorenja, ističući da je takve znake Direkcija nedavno nabavila. Rekao je i da će taj prelaz veoma brzo biti saniran. Barijere i znaci upozorenja zaista su bili postavljeni, ali posle nekoliko dana su „nestali“, a oštećenje prelaza preko kanala i dalje nije sanirano. Slična je situacija i na drugim mestima u gradu, saobraćajnice su pune udarnih rupa, samo na nekima od njih ima znakova upozorenja, ali udarne rupe nisu zakrpljene.


Direktora Direkcije za izgradnju Gorana Matića pitali smo kada će najavljeno saniranje mostića kod fudbalskog stadiona biti urađeno, kada će udarne rupe biti zakrpljene u opštini i zašto takva mesta nisu obeležena.


„Istog dana kada je bila sednica Skupštine opštine, postavljena je saobraćajna signalizacija, takozvana barijera kod stadiona, ali za 5-6 dana neko je te barijere bacio u kanal. Izvadili smo ih i ponovo postavili, da bi 11. avgusta neko i barijeru i stopu koja je nosi ponovo ubacio u kanalić. Apelujem na sugrađane da ne čine takve stvari, pre svega zato što je to krivično delo, kojim se narušava bezbednost saobraćaja i zbog toga neko može da nastrada, a na kraju krajeva nanosi štetu i Direkciji, opštini i opštinskom budžetu koji je budžet svih nas. Što se tiče sanacije tog prelaza, vaše novine će imati prve informaciju o tome da je danas (18. avgust), potpisan ugovor o nabavci radova za sanaciju cevastog propusta u Lovačkoj ulici. Sprovedena je javna nabavka i izvođenje radova je dobila firma DTD VPD ’Srednja bačka’ iz Bečeja. Vrednost ugovorenih radova je 498.994 dinara bez PDV-a. Očekujemo da ćemo već 19. ili 20. avgusta uvesti izvođača u posao, a rok je 10 radnih dana za izradu projekta i 20 radnih dana za izvođenje radova od dana potpisivanja ugovora. Do sredine septembra bi radovi trebali da budu završeni, ali ćemo nastojati da se oni ubrzaju zbog sveopšte bezbednosti“, rekao je Matić.


Sanaciju mostića i kupovinu 8 barijera (jedna košta 7.020 dinara) finansirala je Direkcija iz sopstvenih sredstava.


Što se tiče krpljenja udarnih rupa na putevima, Matić je rekao da je javna nabavka raspisana 21. jula, a rok za dostavljanje ponuda je 22. avgust, te da bi početkom septembra trebalo da se zna ko će dobiti taj posao i kolika će biti ugovorena vrednost radova.


„Akcenat ćemo staviti na Sojarski put, gde ode velika količina asfalta, ali i na puteve u naseljenim mestima opštine. Krpljenje udarnih rupa se radi svake godine, ali putevi u opštini su loši, i nakon zime – zbog korišćenja soli – rupe se ponovo otvore“, rekao je Matić.


Stiče se utisak da, ukoliko ima problema čak i u vezi saniranja udarnih rupa u opštini, asfaltiranja ulica u skoroj budućnosti neće biti. Tu pretpostavku je manje-više potvrdio i direktor Direkcije: „Potrudićemo se sledeće godine da uvrstimo neke ulice u prioritete da se asfaltiraju, a za sada smo uradili samo nasipanje u nekoliko ulica, u ulici Radivoja Simića, Radivoja Putnika, Vojvode Živojina Mišića i Slavka Rodića. Probaćemo da sledeće godine obezbedimo novac, ako ne za asfaltiranje, onda bar za presvlačenje kolovoza asfaltnom masom“.

LJ.M.

 

Ko će da održava puteve ove zime?


Direkcija za izgradnju je 13. avgusta raspisala javnu nabavku za održavanje puteva u zimskom periodu. Rok za dostavljanje ponuda je 16. septembar. S obzirom na to da je postupak podnošenja ponuda u toku nismo mogli da dobijemo informaciju o tome koliko novca je predviđeno za zimsku službu.

Naslovi

Popularni Članci

      

Okom Kamere