Pik

  19 novembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Čini se da je stvar postala ozbiljna kada o štrajku i dešavanjima u „najvećem dragulju“ izveštavaju i „dvorski novinari“ koji su do juče bili prezauzeti pikanterijama iz crne hronike.

Da će doći do nekih potresa moglo se pretpostaviti kada je na čelo „giganta“ ponovo došao stručnjak iz vremena transporta junica helikopterom po čijim rečima u firmi nema štrajka i sve je u redu i sve je u stilu: „Odlično je, od Gavrilovića je“.
U tom stilu se i kreiraju pojedini novinarski izveštaji. Kao, poslodavac treba da isplati zaostale zarade, članovi sindikata treba da se dogovore o tome kako da se ispuni minimum procesa rada...
Zanimljivo je, međutim, da nema ni reči o optužbama za isplaćivanje premija sindikalnim funkcionerima, o isplati mesečne apanaže visokom opštinskom funkcioneru od strane uglednog poslodavca, što neodoljivo podseća na korupciju, o otkazima i ostavkama u menadžmentu kompanije, poput one koje je pratio i sukob jednog člana menadžmenta i viđenog bečejskog advokata, u hotelu, nakon iznete primedbe zbog kartanja i zabeleške u knjizi utisaka.
Čini se da je pik dobar adut, ali samo dok partija traje. Čini se da kada ona prestane, pik umesto aduta u ruci često postane Peter.
Crni Peter.

V.F.

Više iz ove kategorije « Bekon Igra »

Naslovi

Popularni Članci