Parking

  22 januar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pored novogodišnjih ukrasa u centru koji su trebali da daju svečaniji izgled gradu, Bečejci su imali priliku, i još uvek imaju, da vide kako na ulici iznad njihovih glava i automobila preteći visi vrh slomljenog stabla.

Tačnije, u Zelenoj ulici u blizini najposećenijih kafića, a samim tim i prilično frekventnog mesta, iznad parkiranih automobila visi polovina slomljene lipe. Poveća grana preti da, ako padne, ošteti parkirano vozilo, a osnovano se može pretpostaviti da ni vlasnik automobila ili slučajni prolaznik ne bi baš lepo prošao kada bi se zatekao na tom mestu u trenutku pada grane.
Inače, održavanje zelenih površina i zelenila je u nadležnosti JP Komunalac, pa tako i drvoreda u Zelenoj ulici. I parking prostor, koji je odnedavno „uređen i obeležen“ i koji se plaća (25 dinara na sat u zoni centra grada) je takođe u nadležnosti Komunalca, pa i prostor za parkiranje u Zelenoj ulici. Ko će snositi odgovornost zbog eventualnih posledica  izazvanih „visećim stablima“, a posledice mogu biti ne samo velike nego i tragične?!
Bilo bi dobro kada bi zaposleni u ovom javnom preduzeću izvršavali svoje obaveze u okviru svojih nadležnosti, kako ne bi došlo do preispitivanja odgovornosti, jer to neće imati mnogo značaja ukoliko dođe do uništenja automobila ili, ne daj bože, povrede nekog od prolaznika.

LJ.M.

Više iz ove kategorije « Inventari Sneg »

Naslovi

Popularni Članci