Odštampajte ovu stranicu

Parking

  22 januar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pored novogodišnjih ukrasa u centru koji su trebali da daju svečaniji izgled gradu, Bečejci su imali priliku, i još uvek imaju, da vide kako na ulici iznad njihovih glava i automobila preteći visi vrh slomljenog stabla.

Tačnije, u Zelenoj ulici u blizini najposećenijih kafića, a samim tim i prilično frekventnog mesta, iznad parkiranih automobila visi polovina slomljene lipe. Poveća grana preti da, ako padne, ošteti parkirano vozilo, a osnovano se može pretpostaviti da ni vlasnik automobila ili slučajni prolaznik ne bi baš lepo prošao kada bi se zatekao na tom mestu u trenutku pada grane.
Inače, održavanje zelenih površina i zelenila je u nadležnosti JP Komunalac, pa tako i drvoreda u Zelenoj ulici. I parking prostor, koji je odnedavno „uređen i obeležen“ i koji se plaća (25 dinara na sat u zoni centra grada) je takođe u nadležnosti Komunalca, pa i prostor za parkiranje u Zelenoj ulici. Ko će snositi odgovornost zbog eventualnih posledica  izazvanih „visećim stablima“, a posledice mogu biti ne samo velike nego i tragične?!
Bilo bi dobro kada bi zaposleni u ovom javnom preduzeću izvršavali svoje obaveze u okviru svojih nadležnosti, kako ne bi došlo do preispitivanja odgovornosti, jer to neće imati mnogo značaja ukoliko dođe do uništenja automobila ili, ne daj bože, povrede nekog od prolaznika.

LJ.M.