Izborna skupstina NDNV: Nedim Sejdinović novi predsednik

  25 april 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) na redovnoj izbornoj skupštini održanoj 23. aprila za predsednika je izabralo novosadskog novinara i književnika Nedima Sejdinovića, koji je potom ocenio da se medijski zakoni neprestano krše.

“Medijske reforme su doživele potpuni kolaps i mi sada, umesto državnih, imamo partijske medije”, rekao je Sejdinović na skupštini. Generalni sekretar Nezavisnog udruženja novinara Srbije Svetozar Raković ocenio je da je novinarstvo u velikoj defanzivi, da predstoje još teži dani, ali je poručio da “nema odustajanja”.

Predstavnica Asocijacije slovačkih novinara Vladimira Dorčova Valtnerova kazala je da su takozvani manjinski mediji takođe neprestano na udaru i da rade pod pritiscima.
Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov rekao je da je NDNV udruženje koje je često na meti „dežurnih patriota“ i ocenio da u Srbiji „kao da živimo u onom filmu Dan mrmota, nikako da izađemo iz devedesetih“.
Ljiljana Spasić iz pančevačke Građanske akcije kazala je da NDNV daje ogroman doprinos boljem razumevanju na prostoru bivše Jugoslavije, suprotstavljajući se falsifikatorima istorije.
Za predsednicu Izvršnog odbora NDNV-a izabrana je novinarka Radio-televizije Vojvodine Branka Dragović Savić, a članovi su glavna urednica portala Agrosmart Slađana Gluščević, novinar RTV-a Čaba Presburger, novinarka agencije Beta i O radija Maja Leđenac i dosadašnji predsednik NDNV-a Dinko Gruhonjić, koji je imenovan i za programskog urednika udruženja.

Gruhonjić, nastavnik na Odseku za medijske studije novosadskog Filozofskog fakulteta i šef dopisništva agencije Beta za Vojvodinu, bio je predsednik NDNV-a u tri mandata, od 2004. godine.
Za generalnog sekretara udruženja imenovan je Duško Medić, a izvršni sekretar je Miloš Katić.
U Sud časti su izabrane novinarke Ranka Ivanoski, Gordana Perunović Fijat i Natalija Jakovljević, a u Savet NDNV-a novinarka Žužana Serenčeš, književnik Laslo Vegel, novinarka Branislava Opranović, novinski pisac Teofil Pančić i advokat Vladimir Beljanski.

B.M.

 

Naslovi

Popularni Članci