U Bečeju 29. novembra: Izbori u mesnim zajednicama

  27 novembar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Izbori za članove saveta mesnih zajednica „Ing. Ivan Perišić“ (I MZ), „Todor Dukin“ (II MZ), „Bratstvo-jedinstvo“ (III MZ) iz Bečeja, „8. oktobar“ iz Bačkog Petrovog Sela, Bačko Gradište i Mileševo biće održani 29. novembra.
Prema informacijama iz mesnih zajednica, pripremne izborne radnje su sprovedene u roku.

U Bečeju, u Mesnoj zajednici „Ing. Ivan Perišić“ u kojoj ima 8.700 birača, biraće se 18 članova saveta Mesne zajednice (po dva iz devet izbornih jedinica), a prijavljeno je 34 kandidata.
U Mesnoj zajednici „Todor Dukin“ za savet treba da se izabere 14 članova (po dva iz sedam izbornih jedinica) od ukupno 29 prijavljenih kandidata. Biračko pravo u ovoj mesnoj zajednici ima oko 5.000 građana. U Mesnoj zajednici „Bratstvo-jedinstvo“ 6.600 birača će u savet birati 14 članova (po dva iz sedam izbornih jedinica) od ukupno 37 prijavljenih kandidata.
U Bačkom Petrovom Selu, u Mesnoj zajednici „8. oktobar“ za savet Mesne zajednice biraće se 12 članova (po dva iz šest izbornih jedinica) od ukupno 34 prijavljena kandidata. U ovoj mesnoj zajednici biračko pravo ima 5.800 građana.
U Mesnoj zajednici Bačko Gradište u kojoj biračko pravo ima 4.502 građana, za savet će se birati 15 članova (po tri iz pet izbornih mesta) od ukupno 41 prijavljenog kandidata.
U Mesnoj zajednici Mileševo-Drljan za članove saveta treba da se izabere 10 od prijavljenih 15 kandidata. U izbornoj jedinici Mileševo biračko pravo ima 370 građana koji 29. novembra treba da izaberu pet članova saveta od osam prijavljenih kandidata, a u izbornoj jedinici Drljan 391 građanin sa biračkim pravom treba da izabere, takođe, pet članova u savet od sedam prijavljenih kandidata.
Liste kandidata za članove saveta mesnih zajednica su istaknute 22. novembra, sedam dana pre izbora. Izborna mesta će 29. novembra biti otvorena od 7 do 20 časova.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci