Rekonstrukcija puteva u Bečeju u nadležnosti JP „Putevi Srbije“: U putnu infrastrukturu uloženo 150 miliona dinara

  27 novembar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U opštini Bečej u toku je rekonstrukcija putne infrastrukture čija je ukupna vrednost oko 150 miliona dinara, koje finansira JP „Putevi Srbije“.

Do sada je rekonstruisan Sojarski put u dužini od 2,2 kilometra. Urađen je i priključak ka Srbobranskom putu, a od te raskrsnice ka Bečeju još nekoliko deonica ukupne dužine 1,6 kilometara. Rekonstruisani su zatim delovi puta prema Radičeviću i deonica na ulazu u Bačko Gradište. U toku je „presvlačenje asfalta“ na Petrovoselskom putu, od ulaska u Bečej iz pravca Bačkog Petrovog Sela do semafora kod benzinske pumpe, u dužini od oko dva kilometra.
O rekonstrukciji puteva u Bečeju novinarima je govorio predsednik opštine Vuk Radojević 20. novembra prilikom obilaska radova. „Otpočeli su radovi u industrijskoj zoni, u Novosadskoj ulici od Sojarskog puta do semafora i ta deonica od 900 metara će biti presvučena novim asfaltom, a nakon toga investitor JP ‘Putevi Srbije’ rekonstruisaće i deonicu od semafora do kružnog toka, to jest do mosta, u dužini od oko 400 metara. Ovoliko se nije ulagalo i radilo u opštini Bečej, kada je u pitanju putna infrastruktura, sigurno od 2000. godine. Ako se sve sabere, to je investicija u vrednosti oko 150 miliona dinara. Zadovoljstvo mi je što u poziciji predsednika opštine Bečej imam dobru komunikaciju i saradnju sa Ministarstvom saobraćaja i JP ’Putevi Srbije’, a ta komunikacija upravo rezultira radovima u opštini Bečej“, rekao je Radojević.
Do 27. novembra trebalo je da bude okončano i asfaltiranje dela ulice Janoša Rečoa u Bačkom Petrovom Selu.
Radojević je najavio i nova ulaganja, rekonstrukciju saobraćajnice u Novosadskoj ulici (od semafora ka centru grada).
Kružni tok na ulazu u Bečej iz pravca Novog Sada nedavno je pušten u saobraćaj, rasveta unutar kružnog toka je postavljena, dok će, kako je rekao Radojević, u narednoj fazi radova biti postavljena rasveta duž kružne raskrsnice nakon uklanjanja starog asfaltnog puta, gde će biti urađena biciklistička i pešačka staza u širini od 1,5 metara. U drugoj polovini novembra radnici JP Komunalac započeli su posao ozelenjavanja centralnog dela kružne raskrsnice.
„Novi kružni tok je prvo sa čime se susreću ljudi koji dolaze ili prolaze kroz našu opštinu i potrudili smo se da ga lepo uredimo. Izgledaće kao mali park i upravo sadimo 70 velikih biljaka i 344 niskog rastinja, zatim ćemo zasejati travu“, rekao je predstavnik Komunalca Zoltan Feješ.
Ozelenjavanje kružnog to-ka, čija je vrednost 300.000 dinara, završeno je 24. novembra, s tim da još nisu posađene biljke na mestu ukradenih.
Podsetimo, cena rekonstrukcije Sojarskog puta je, kako je ranije rečeno, 52 miliona dinara (sa PDV-om), koju je finansiralo JP „Putevi Srbije“. Vrednost izgradnje kružne raskrsnice je oko 40 miliona dinara, 35 miliona dinara je udeo JP „Putevi Srbije“, a opština Bečej je obezbedila 4,5 miliona dinara za rasvetu i ozelenjavanje. Vrednost presvlačenja asfaltom ostalih deonica na putevima u opštini koje su nadležnosti JP „Putevi Srbije“ (deonice na Srbobranskom putu, u ulici Petrovoselski put, Novosadskoj i Prvomajskoj, od semafora do mosta) je oko 42 miliona dinara.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci