Nastavljena je rekonstrukcija zadužbine Dunđerskog: Građevinski radovi i krečenje do sredine decembra?

  27 novembar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na zgradi zadužbine Bogdana Dunđerskog u centru Bečeja 16. novembra nastavljeni su radovi, a prema rečima koordinatorke projekta rekonstrukcije zadužbine Sandre Popov iz Direkcije za izgradnju, u pitanju su radovi koje izvođač, firma „Ranđelović-gradnja“ iz Novog Bečeja još nije uradio, a predviđeni su osnovnim ugovorom.

„Izvođaču je uplaćen avans koji on još uvek nije iskoristio, i sada izvodi radove dok ne opravda celokupan avans. Tog momenta privremeno prekida radove. Nakon toga će nastaviti novi izvođač sa kojim budemo ugovorili viškove i nepredviđene radove, za koje je Direkcija dobila odobrenje od Uprave za javne nabavke. Da li će izvođač ponovo biti ’Ranđelović gradnja’ ili neko drugi, to se još ne zna, jer je javna nabavka male vrednosti raspisana 18. novembra, a otvaranje ponude je predviđeno za 26. novembar (tada je Bečejski mozaik već u štampi; prim. nov). Po okončanju postupka javne nabavke novi izvođač se uvodi u posao i kada završi viškove i nepredviđene radove, firma ’Ranđelović gradnja’ nastavlja realizaciju na osnovu ugovora. Po procenama koje je dala stručna komisija imenovana od strane direktora Direkcije, celokupan posao, svi građevinski radovi, krečenje unutrašnjosti i spoljne fasade, treba da se završi do 15. decembra, što je za taj obim posla dovoljno vremena, a mi smo dobili odobrenje od Pokrajinskog sekretarijata da dobijen novac opravdamo najkasnije do 31. decembra 2015. godine“, objasnila je Popov.
Time bi trebala da bude završena prva faza rekonstrukcije zadužbine. Potom je planirano opremanje unutrašnjosti i uređenje prostora između zgrade zadužbine i banke, a za te poslove predviđen je novac iz opštinskog kredita.
Podsetimo, rekonstrukcija zadužbine Bogdana Dunđerskog započeta je 16. juna 2014. godine i trebala je biti završena u roku od 90 dana, odnosno do oktobra 2014. godine.
Rekonstrukcijom bi ovaj objekat od oko 100 kvadratnih metara trebao da bude pretvoren u turističku znamenitost i u multimedijalni prostor. U prvom delu objekta planirano je da bude medija centar, a drugi deo bi trebao da bude poluotvoren, koji treba da se preuredi u letnju baštu i da predstavlja ambijentalnu celinu sa malim trgom prema banci.
Ukupna vrednost projekta rekonstrukcije je bila oko 10 miliona dinara i za tu namenu opština je od Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova dobila tri miliona dinara u novembru 2013. godine, a udeo lokalne samouprave je oko sedam miliona dinara, od toga je, prema ranijim informacijama, 5,5 miliona dinara obezbeđeno iz kredita opštine.
Za prvi deo radova na objektu zadužbine projektom je bilo predviđeno 5.498.427 dinara, a vrednost ugovora koji je zaključen sa firmom „Ranđelović-gradnja“ iz Novog Bečeja je 3,9 miliona dinara, sa PDV-om.
Od početka rekonstrukcije objekta zadužbine Bogdana Dunđerskog radovi su u nekoliko navrata obustavljeni, bilo je i viškova i nepredviđenih radova, a ukupna ugovorena vrednost radova zajedno sa viškovima i nepredviđenim radovima od 13. januara 2015. godine je 5.254.313 dinara sa PDV-om.

Nepredviđeni i ostali poslovi

Po okončanju postupka javne nabavke novi izvođač treba da uradi viškove radova: cementiranje i postavljanje dela stiropora; deo hidroizolacije; malterisanje dela unutrašnjih zidova; nabavku materijala i betoniranje dela podne ploče; zamenu dela dotrajalih dasaka na zabatu; postavljanje dela hidroizolacije i termoizolacije; nabavku materijala, transport i izradu dela spuštenog plafona dela objekta u prizemlju; nabavku materijala, transport i bojenje plafona s gletovanjem (139,85 m2); nabavku materijala, transport i bojenje zidova s gletovanjem (219 m2); bojenje fasade (100,57 m2) i nepredviđene radove koji obuhvataju malterisanje unutrašnjih zidova (185,63 m2); malterisanje dela fasadnih zidova; izradu podkonstrukcije za zamenu dotrajalih dasaka na zabatu; izradu dela podkonstrukcije sa donje strane kosine zabata i postavljanje dasaka; izradu drvenih vrata za ulaz u krov; zaštitno bojenje zabata; bočno zatvaranje krovnih ravni i bojenje; postavljanje lima na zabatu i oko dimnjaka; obezbeđivanje nosača sa bočnih strana i izradu stepeništa u prostoriju i kupatilo. Vrednost navedenih radova znaće se po okončanju javne nabavke, u toku naredne nedelje.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci