Izložba Đerđi Ačai u Galeriji „Krug“: Slikarski dnevnik

  27 novembar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Galeriji „Krug“ Gradskog pozorišta 23. novembra otvorena je samostalna izložba „Slikarski dnevnik nestajanja“ mlade bečejske umetnice Đerđi Ačai, koja je svoje radove prvi put predstavila bečejskoj publici.

Na izložbi su pored autorke govorili istoričarka umetnosti Gabrijela Sel i akademski slikar Viktor Škrabanj, u čijem je ateljeu Đerđi Ačai stekla osnovna teorijska i praktična znanja.
„Kada neko dobro upozna puteve slikarskog terena, onda će moći veoma slobodno po njemu da se kreće, a to kretanje uslovljava da neko može ispoljiti svoju dušu i da formira svoj originalni stil. Đerđika je to učinila i na ovoj izložbi se jako dobro vidi da ona ima svoj prepoznatljiv likovni jezik“, rekao je Škrabanj.
Đerđi Ačai je završila Akademiju umetnosti u Novom Sadu (smer slikarstvo) 2011. godine. Od tada je članica Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Više puta je izlagala samostalno i učestvovala na brojnim kolektivnim izložbama i značajnim kolonijama u zemlji i inostranstvu. Trenutno radi u školi za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, u Ekonomsko-trgovinskoj školi i u Gimnaziji Bečej.
Izložba je otvorena do 18. decembra.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci