Bačko Petrovo Selo: Zatvoreno odeljenje policije

  08 decembar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Najveće naseljeno mesto opštine Bečej, Bačko Petrovo Selo, godinama se unazad ističe po broju krađa i razbojništava.

Uprkos tome što su u selu svakodnevne krađe i obijanja praznih kuća, a dešava se i da lopovi napadaju starije građane na ulicama, postoji mogućnost da će ove zime situacija postati gora.
Naime, pre više od mesec dana je zatvoreno odeljenje policije u tom selu, ali iz policije je nemoguće doći do zvaničnih informacija. Redakcija Bečejskog mozaika uputila je pitanja portparolu Policijske uprave u Novom Sadu o tome da li je zaista trajno zatvoreno odeljenje policije u tom naseljenom mestu i šta je razlog tome, a zatraženi su i podaci o broju krađa i razbojništava u Bačkom Petrovom Selu u ovoj godini i procenat rešenih slučajeva, međutim, odgovor do zaključenja novina nismo dobili.  Međutim, po raspoloživim informacijama, razlog zatvaranja odeljenja policije je verovatno materijalne prirode.
Zbog toga što u selu više nema odeljenja policije, građani su započeli prikupljanje potpisa za peticiju koja bi trebalo da bude upućena ministru policije i zaštitniku građana, jer se žitelji tog naseljenog mesta osećaju nebezbednima.
Prema nezvaničnim informacijama iz lokalne samouprave, nadležni su obećali lokalnoj vlasti da Bačko Petrovo Selo neće ostati bez prisustva policajaca.
Podsetimo da su građani tog naseljenog mesta pre nekoliko godina, kada su krađe takođe bile učestale, pokrenuli inicijativu za uvođenje građanske patrole.                 

B.M.

Naslovi

Popularni Članci