Zbog vremenskih uslova prekinuta rekonstrukcija Dositejeve ulice: Put će biti posut tucanikom – nastavak radova 2018.

  08 decembar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Rekonstrukcija Dositejeve ulice je prekinuta zbog vremenskih uslova i taj posao neće biti okončan ove godine iako je tako planirano.

Koordinatorka projekta, pomoćnica predsednika opštine Sandra Popov istakla je da je zastoj u građevinskom delu poslova prouzrokovan zbog toga što je bilo potrebno da se izgradi nova kanalizacija i vodovod, uprkos tome što to projektom nije bilo planirano, jer kada su započeti zemljani radovi, stare vodovodne cevi od azbesta su počele da pucaju, te je započeta izgradnja novog sistema. Taj posao radi JP Vodokanal. Do sada su izgrađeni kanalizacija i vodovod od benzinske pumpe kod Gradskog pozorišta do škole „Zdravko Gložanski“, a i dalje se radi uprkos otežanim uslovima na terenu.

U Vodokanalu kažu da će do 15. decembra biti okončano postavljanje cevi za vodovod i kanalizaciju do Trga Čilag.
Potom će izvođač radova, firma „Put invest“, da poravna teren i u Dositejevoj ulici biće posut tucanik. Na taj način biće omogućeno korišćenje te ulice u kojoj su pošta, lekarska ordinacija, dve škole i zgrada kolektivnog stanovanja.

Nastavak rekonstrukcije Dositejeve se očekuje u 2018. godini, čim temperatura bude u plusu, rekla je koordinatorka projekta.
Do sada je u toj ulici urađen toplovod, deo kanalizacije i vodovoda.

Rekonstrukcija Dositejeve ulice započeta je 9. oktobra i trebalo je da bude okončana do 7. januara 2018. godine.
Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine krajem februara je odobrila 38,9 miliona dinara (sa PDV-om) za rekonstrukciju Dositejeve ulice, gde se gradi i toplovod po posebnom projektu po ceni od oko 14,5 miliona dinara, a taj iznos je predviđen u budžetu opštine. U međuvremenu su iskrsli i nepredviđeni radovi, potrebno je izgraditi i novi vodovod. Cena novog vodovoda trebalo bi da bude oko 1,5 miliona dinara i taj novac je obezbeđen rebalansom opštinskog budžeta.

U Dositejevoj ulici je predviđena rekonstrukcija oko 320 metara trotoara, kolovoza, izgradnja parking mesta i javne rasvete, kao i zelenila. Projektom je predviđeno da ulica bude jednosmerna, kakva je i sada, širine 3,5 metara. Pešačke staze bi trebalo da budu 1,75 metara široke, a između kolovoza i pešačke staze je projektovana zelena površina prema uslovima na terenu. Sa desne strane ulice projektovano je 44 parking mesta.

U okviru rekonstrukcije Dositejeve, biće urađeno i kabliranje.
Vrednost radova rekonstrukcije Dositejeve je po ugovoru oko 32 miliona dinara bez PDV-a, a konzorcijum izvođača radova predvodi „Put invest“ d.o.o. iz Sremske Kamenice, a grupu ponuđača čine i firme „Put invest“ PZP iz Bačkog Petrovca, VD „Jugokop Podrinje“ iz Šapca, Slobodan Vujkov PR „Elektro liv“ Bečej, Željko Milić PR SZR „Elektro lumen“ Lukićevo, koji nastupaju sa podizvođačem „Bexaton plus“ iz Loznice.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci