Opštinsko veće je donelo rešenje: Novčane nagrade Zavarku, Tomićeviću i Novakoviću

  20 jul 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kajakašima Marku Tomićeviću i Marku Novakoviću, kao i kuglašu Vilmošu Zavarku je lokalna samouprava obezbedila je novčane nagrade od po 50.000 dinara.

Prema rešenju Opštinskog veća od 21. juna, nagrada Marku Tomićeviću, reprezentativcu Republike Srbije u kajaku, dodeljuje se za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama, održanom u Beogradu, u disciplini K2-1.000 metara, a Marku Novakoviću, reprezentativcu Republike Srbije u kajaku, za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama, održanom u Beogradu, u dvosedu na 200 metara.
Novac je obezbeđen iz tekuće budžetske rezerve.
Bečejski kajakaši osvojili su medalje na Evropskom prvenstvu koje je održano od 8. do 10. juna, a 22. juna je predsednik opštine u prisustvu medija za njih organizovao svečani prijem.
„Opštinsko veće opštine Bečej smatra da su Marko Tomićević i Marko Novaković, osvajanjem zlatne i srebrne medalje postigli izuzetno veliki sportski uspeh i doprineli ne samo razvoju kajakaškog sporta, već reprezentativnom i uspešnom predstavljanju Republike Srbije, i opštine Bečej“, piše u obrazloženju rešenja.
Dve nedelje kasnije je Opštinsko veće donelo još jedno rešenje kojim se reprezentativcu Srbije u kuglanju Vilmošu Zavarku dodeluje novčana nagrada od 50.000 dinara za osvojene tri zlatne medalje na Šampionatu sveta u Klužu u Rumuniji.
„Opštinsko veće opštine Bečej smatra da je Vilmoš Zavarko, osvajanjem tri zlatne medalje na Šampionatu sveta postigao izuzetno veliki sportski uspeh i doprineo ne samo razvoju kuglaškog sporta, već reprezentativnom i uspešnom predstavljanju Republike Srbije i opštine Bečej“.
Novac je po tom rešenju, trebao biti obezbeđen u drugom rebalansu opštinskog budžeta.
Zavarko je osvojio zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u kuglanju koje je održano u Klužu u Rumuniji od 23. do 27. maja, a za njega nije organizovan svečani prijem u opštini, bar ne u prisustvu novinara.                          

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci