Zbog troškova neizgrađenog mosta u Bečeju: Pokrajina je tužila Direkciju

  17 oktobar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Radio-televizija Vojvodine je 14. oktobra objavila vest da je Pokrajinski sekretarijat za finansije tužio Direkciju za izgradnju Bečej Privrednom sudu, čime traži povraćaj oko 300.000 evra, koje je Sekretarijat 2002. godine pozajmio tadašnjem Javnom preduzeću Stankom (sada Direkcija za izgradnju) na četiri meseca. Pozajmica je odobrena za potrebe izgradnje poklon mosta nemačkog grada Filšhofena, koji je trebao povezati Bečej i Novi Bečej koje su osim pomenutih 300.000 evra potrošile i 167.000 evra za dovoženje mosta u Bečej iz Nemačke. Most je izvesno vreme bio lagerovan u Bečeju (u delovima), a potom, 2004. godine, tadašnji predsednici opština Bečej, Novi Bečej, Ada i Čoka potpisali su protokol o namerama da se poklon iz Nemačke prepusti Adi ili Čoki. Most je, umesto u Bečeju, izgrađen u Adi i krajem 2010. godine svečano je otvoren.


Što se tužbe protiv Direkcije za izgradnju tiče, koja je podneta pre nekoliko godina, sadašnji direktor javnog preduzeća Goran Matić je izjavio da Pokrajinski sekretarijat za finansije potražuje novac od Direkcije i opštine Bečej, kao solidarnog dužnika. „Ročište je ponovo zakazano za narednu sedmicu u Novom Sadu. Činjenica je da taj most nije kod nas već u opštini Ada. Pokušaćemo da troškove, koji su nastali i koji se odnose na opremanje pristupnih puteva, prihvati opština Ada", kaže direktor Direkcije Goran Matić.


Kada su 2004. godine tadašnji predsednici opština Bečej, Novi Bečej, Ada i Čoka potpisali protokol o namerama da se poklon iz Nemačke izmesti u Adu ili Čoku, prema Matićevim rečima, u tački 3 protokola „navodi se da svi troškovi koje je most proizveo prema opštinama Bečej i Novi Bečej padaju na teret opštine koja će ga preuzeti“.

Priredio: B.M.

Naslovi

Popularni Članci