13. Međunarodni turnir: Nova priznanja bečejskim džudistima

  08 oktobar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bečej je 3. oktobra bio domaćin 13. Međunarodnog i 2. Memorijalnog džudo turnira „Željko Nikolić“ na kome je nastupilo 400 takmičara iz 40 klubova iz Nemačke, Slovačke, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

Na otvaranju turnira, nakon uvodnog izlaganja Bogdana Jovetića, koji je bio zadužen za vođenje takmičenja, i pozdravne reči predsednika opštine Petera Knezija koji je sve učesnike proglasio pobednicima, začuli su se zvuci himne Srbije. Pre zvaničnog takmičenja uručena su posebna priznanja najuspešnijim džudistima DžK Mladost iz Bečeja. Priznanja su od pomoćnika predsednika opštine za omladinu i sport Gorana Strajnića primili Marko Simić, Milica Grbić, Kornel i Robert Sabo, Risto Babić i Danijela Pavić. Najuspešnija ekipa na turniru bio je Džudo klub Dinamo iz Pančeva, a džudisti ekipe Mladost iz Bečeja osvojili su devet medalja, po dva zlata i srebra i pet bronzanih odličja.
Zlatnim medaljama su se okitili poletarac Marko Simić u kategoriji +50 kg, i stariji pionir Nemanja Farkaš u kategoriji do 34 kg. Srebrne medalje osvojili su stariji pionir Nemanja Grbić u kategoriji do 60 kg i poletarka Marijana Bakić, do 34 kg. Treća mesta i bronzane medalje pripale su starijim pionirima Kornelu Sabou (do 46 kg) i Aleksandri Pujin (do 55 kg), zatim pionirki Katarini Avramov (do 32 kg) i poletarcima Stefanu Velickom (do 31 kg) i Aleksandru Stojkovu (do 42 kg).
Miodrag Lončarević, predsednik DžK Mladost iz Bečeja, nakon završetka turnira rekao je da je zadovoljan organizacijom turnira i kvalitetom borbi: „Koliko smo dobri domaćini bili, dokazuju pozivi i čestitke koje pristižu ovih dana. Takođe sam zadovoljan i učinkom naših takmičara“.
Sledeće takmičenje džudiste Bečeja očekuje 16. oktobra, kada će u Beočinu biti održan međunarodni turnir za poletarce, pionire i starije pionire.

S. Katić

Naslovi

Popularni Članci