BETSEY MARISKA NAPLÓJA - Tűrni jó

  08 decembar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Má megin a közbiztonság! Má megin ami nincs. Me mi hasznunk van abbú hogy patrolíroznak napközbe Becsén a rendőrök, amikó má megin betörtek Pecellón egy asszonyhó, má megin arrú van szó hogy nem lesz sztanica se Pecellón se Fődváron. Kinek meg minek fizessük mi az adókat?!

Me könnyű megállítani Marist nyáron este nyóckó amikó még világos van oszt pedálozunk vendégségbe, hogy aszongya gde ti je zádnje szvetló, ugye?
A rendőr késő este egy kislányt talál az utcán.
Megkérdezi tőle:
- Hogy hívnak, kicsikém?
- Krisztinek.
- És mi a másik neved?
- Krisztina.
- Jó, de apukádat, hogy hívják?
- Papa.
A rendőr megvakarja a fejét, és tovább faggatózik:
- Hol laksz?
- A mamámnál.
- És ő hol lakik?
- Nálunk.
- Jó de melyik utcában?
A kislány felnéz:
- A rendőr bácsi nem tudja?
- Nem.
- Hát akkor tessék jönni, odavezetem.
Mehogy azé ennyi adót amióta én tudom még senki nem követett meg mind ezek, oszt így könnyű nekik fővágni azza, hogy ők mostan mijen jó rendbetették a finanszijákat. Rendbe há. Csak éppen senki nem mer má itten válalkozni me akkorák az adók. Má azok közű akik eggyáltalán itten marattak, ja.
Oszt ha mán a finanszijákrú van szó asztat hallottam hogy a turisztikai szávez itten Becsén valamit esetleg nem eppen a zákon szerint csinátt. Maj edöntik akik ebbe illetékesek de én csak asztat mondom, oszt lehet, hogy nincs igazam hogy ez egy sóhivatal lehet a sok közű me én nem nagyon láttam még turistákat elözönleni Becsén.
De ha jobban belegondolok ne is, me még azok akik itten az orbanovíziókbó megkapják a napi dózis gyűlöletet rájuk támannának meg asztat gondónnák hogy migráncsok. Igaz hogy még ojat nem láttak de tuggyák hogy soros meg migráncs. Vót má rá odaát példa nem is eggy. Meg is dícsérte őket a vezér. Igaz hogy még az odaáti rendőrség is asztat monta hogy a soros az nem veszély de valamive csak meg kő hogy legyen a kétharmad... Oszt akkó má a neten se lesznek ilyen címek hogy „Olimpiai pénzből épül Csányiék golfklubja Orbán Győző és Mészáros telkeinek szomszédságában“ (vót az index.hu-n). Me akkó má ottan se lehet írni róla maj. Ehhő maj mi „külhoniak“ (most ez a sikk szó, ne  a határon túli) is hozzásegítünk. Me eggy a nemzet, eggy a vezér, eggy az akol meg eggy a zászló!
Na de ha má itt tartok akkó nemaraggyon ki asse hogy megvan má ki menti meg az uralkodópártot Beográdba! Há a véemesz, ki más. Koalícióba mennek ki az ottani városi választásokra. De én asse zárnám ki hogy együn a Szíjgyártó megin kampánnyóni a naprednyákoknak. Igaz a beográdi véemeszeseknek hiába beszénne magyarú, de maj ott lessz a bisztos ponty hogy lefordíccsa, ebbe is van má praxája.
Na de haggyuk...
Nem érdekli a népeket itten, Becsén se az, ami van, hijába írja meg a média, nem olvasunk mi e nagyon semmit, főleg nem nézünk utánna. Sopánkodunk eggy jót asztán mindent előrű. Azé mondom igaza is van azoknak akik aszongyák hogy mit kő itten ugránni, nem kő, tűrni kő oszt kész. Nem-e aszongya az egyház (ami már régóta sokház) is mán kétezer éve hogy tűrni kő. Oszt há tűrünk, nekünk itten ez a jó.
Na itt egy régi:
Bill Clinton és a pápa hivatalos tárgyalásokat folytatnak, a sajtó teljes kizárásával. Több óra megfeszített tárgyalás után megjelenik Clinton az újságírók előtt, és rövid sajtótájékoztatót tart:
- A szentatya és én konstruktív megbeszélést folytattunk. Elmondhatom, hogy a felmerült kérdések 80 százalékában egyetértettünk.
Ezzel Clinton elvonul. Hamarosan megjelenik a pápa is. Az újságírók megrohanják:
- Szentatyám, az elnök úr azt mondta, a kérdések 80 százalékában egyetértettek!
A pápa kicsit fáradtan helyesel:
- Ez igaz. Viszont csak a tízparancsolatot tudtuk megvitatni!
Na de a Bilit legalább az amerikaiak választották meg. Kéccő. Esztet a parókahajút meg a Cár atyuska hekkerei... De legalább ez a pápa ojan akire nyugott szívve lehet áldást kérni. Ja hogy ő is soros meg migráncs, benne vót a tévébe, ja ja ténleg... Nem baj, ha kő, akkó mi katolikusabbak vagyunk a  pápáná is.

Szép telet kíván a Maris!

Naslovi

Popularni Članci