Bečejski mozaik

Tokom leta će u Goranskom parku, unutar trim staze, biti izgrađena teretana na otvorenom.

Javno preduzeće Vodokanal saopštilo je da danas, 22. juna, od 10 do 12 časova neće biti vode u širem centru Bečeja, a u ostalim delovima grada pritisak vode će biti smanjen.

Sada za vas ne kuva, ali priča novinar i ekolog Velimir Cvejanov. Bečejac, Novosađanin, a danas građanin Mileševa-Drljana, koji je našao svoj mikrokosmos po meri.

Izgradnja crpne stanice u Bačkom Petrovom Selu započeta je 2017. i okončana 2019. godine, međutim, stanica do kraja maja 2022. godine nije funkcionisala.

Javno preduzeće Toplana bi 2023. godine trebalo da ostvari ulaganje vredno oko 7 miliona evra, kako bi koristilo geotermalnu energiju za daljinsko grejanje, to jest da bi izgradilo postrojenje sa toplotnom pumpom i kotlom za sagorevanje metanskog gasa, rekao je direktor Toplane Dejan Vuković nakon sednice Skupštine opštine Bečej održane 23. maja kada su odbornici dali saglasnost na odluku nadzornog odbora Javnog preduzeća Toplana da učestvuje u projektu „Obnovljivi izvori energije u sistemima daljinskog grejanja u Srbiji“ koji sprovode Ministarstvo rudarstva i energetike i Evropska banka za obnovu i razvoj, s investicijom „Korišćenje geotermalne energije ugradnjom toplotne pumpe i kotla za sagorevanje metanskog gasa u sistemu daljinskog grejanja Bečeja“.

Pomoćnica predsednika opštine za organizacione poslove i odnose s javnošću Dijana Peter ni godinu dana nije provela na tom poslu i već je podnela ostavku.

Roditeljima dece koja pohađaju PU „Labud Pejović“ u Donjem gradu i u Novom selu u Bečeju, saopšteno je da njihova deca u julu mesecu i u prve dve nedelje avgusta neće moći da idu u svoje matične vrtiće u pomenutim delovima grada, već u grupe u objektu predškolske ustanove u centru grada.

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa manifestacija „Bečej noću“ se danas i sutra, u velikom stilu vraća na gradski trg.

Dojave o postavljenim bombama stigle su jutros na i-mejl adrese osnovnih škola u opštini Bečej.

Naslovi

No result...

Popularni Članci