Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Akcija za lečenje Bečejki: „Bečejci za Marinu“ i akcija za Nastasju

Akcija za lečenje Bečejki: „Bečejci za Marinu“ i akcija za Nastasjutrg_fontane

Gradsko pozorište u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine i Bečejskim udruženjem mladih u novembru mesecu organizuje niz programa u sklopu humanitarne akcije „Bečejci za Marinu“, a prihod od prodatih ulaznica će biti upućen za lečenje i rehabilitaciju Bečejke Marine Kovačev (27), koja je ranije, oko deset godina, kao omladinska aktivistkinja inicirala i učestvovala u nizu humanitarnih akcija za svoje sugrađane.

U toku novembra i početkom decembra biće organizovano nekoliko akcija za Marinu, a dosad je, 3. novembra u Gradskom pozorištu, odigrana monodrama „Edit“, koja je jedan od pobednika nedavno održanog festivala monodrame u Bečeju, potom je, 8. novembra, „Omen teatar“ iz Beograda prikazao predstavu „Tri lica ogledala“.

Građani mogu da pomognu Marini Kovačev i 17. novembra, kada će bečejski bluz bend „Fingerbang“ – koji učestvuje u svim akcijama čiji je cilj prikupljanje novca za lečenje bečejske dece i mladih – s početkom u 22 časa održati humanitarni koncert, zatim 24. novembra, kada je od 17 časova na redu predstava za decu Gradskog pozorišta „Princ provodadžija“ i 2. decembra, kada će bend „Fiskalni račun“ da održi koncert.

Sve manifestacije biće održane u Gradskom pozorištu Bečej.

Za sve koji žele da pomognu, a nisu u mogućnosti da dođu u pozorište, žiro račun je: 340-32295876-73, Erste banka.

Pre nekoliko dana na društvenoj mreži Fejsbuk pokrenuta je i humanitarna akcija za lečenje Bečejke Nastasje Nedimović (28 godina) koja boluje od multipli mijeloma (rak koštane srži), neizlečive bolesti, zbog koje se stvara veliki broj određenih proteina koji nagrizaju kosti i prave lezije u kostima zbog kojih postaju krhke i lako lomljive. Nekadašnjoj reprezentativki u vaterpolu dijagnoza je ustanovljena prošle godine kada u šestom mesecu trudnoće nije mogla da ustane iz kreveta, a tome su prethodili jaki spazmi u leđima. Porođena je hitno carskim rezom dva meseca pre termina, pri čemu se lome rebra i grudna kost i tada je ostala nepokretna. Potom je usledilo pet ciklusa  hemoterapije koji su praćeni vežbama s fizijatrom, a Nastasja je ponovo naučila da sedi i hoda. Urađena joj je i transplantacija koštane srži. Međutim, maligniteta i dalje ima u malom broju, te je majci dvoje dece i njenoj porodici potrebna novčana pomoć za dalje lečenje. Svi koji žele, mogu da pomognu uplatom donacija na broj tekućeg računa: 115-0381600674042-32, Telenor banka.                  

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *