Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Koncert za jubilej i humanost: „Fingerbang“ pomogao dečaku

Koncert za jubilej i humanost: „Fingerbang“ pomogao dečakutrg_fontane

Bečejska grupa „Fingerbang“ je nedavno u Pozorišnom klubu humanitarnim koncertom proslavila svoj jedanaesti rođendan i za mnogobrojnu publiku priredila dobar provod. Povod za koncert jeste bilo obeležavanje jedanaest godina postojanja i rada ove bečejske grupe koju čine Vladimir Gurjanov (pevač i gitarista), Arpad Serda (klavijature i vokal), Marko Vujkov (bas gitara), Srđan Kostić (bubnjevi), ali i želja članova benda da budu humani. Tokom humanitarne večeri nastupili su i dečji hor „Bubamare“ i muzička grupa „Pop Shot“ iz Vrbasa, prikazan je film o bendu „Fingerbang“, a na koncertu pored stalnih članova grupe nastupili su i Albert Kristić (perkusije), Tibor Sič (gitara), Bela Farkaš (saksofon) Atila Kočiš (alt saksofon), Tamaš Berze (truba), Ištvan Segi (tromblon) i deo članova Gradskog hora. Rođendansko slavlje ne bi bilo pravo bez rođendanske torte, ali je to bilo iznenađenje za članove benda, a organizovana je i aukcijska prodaja majica sa logoom „Fingerbanga“.

Prihod od prodaje majica i dobrovoljni prilozi – ukupno 35.000 dinara – namenjeni su četrnaestogodišnjem dečaku Lajošu Menhartu iz Bečeja, koji od četvrte godine života boluje od dijabetesa.
– Prvenstveno sam veoma zadovoljan zbog toga što je prikupljeno 35.000 dinara, mada nisam očekivao da će se toliko ljudi odazvati akciji. Bitno nam je da smo uspeli bar malo da pomognemo tom detetu i to na adekvatan način. Do kraja meseca treba da dobije i ogrev za zimu od jednog donatora, a odvešćemo ga i da se učlani u udruženje dijabetičara – rekao je Vladimir Gurjanov.
Ove godine se očekuje i objavljivanje prvog albuma grupe „Fingerbang“. Prema rečima Gurjanova, veći deo pesama je završen, „ali ne želimo to da objavimo dok ne bude sve onako kako mi želimo da zvuči. Zato nam nije bio prioritet da se album pojavi pre 5-6 godina ili pošto-poto, nego smo hteli da mi kao muzičari sazrimo do te mere da možemo da odsviramo ono što bismo hteli i onako kako bismo hteli. Nadamo se da će album biti objavljen ove godine“, rekao je frontmen grupe „Fingerbang“.

LJ.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *