Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Međunarodni festival dečjih i omladinskih pozorišnih predstava: Bečejski „Kralj Ibi“ pobednik u Jagodini

Međunarodni festival dečjih i omladinskih pozorišnih predstava: Bečejski „Kralj Ibi“ pobednik u Jagodinitrg_fontane

Pozorišna predstava „Kralj Ibi“ Gradskog pozorišta iz Bečeja u režiji Igora Pavlovića proglašena je za najbolju predstavu u celini  u omladinskoj konkurenciji na 8. Međunarodnom festivalu dečjih i omladinskih pozorišnih predstava održanom u Jagodini od 23. do 29. oktobra, a Srđan Tomić je dobio prvu nagradu za glavnu mušku ulogu u predstavi.

U obrazloženju žirija stoji: „Predstava ’Kralj Ibi’ je odlična predstava u celini. Preciznost scenskog pokreta, maštovitost kostima, glumačka posvećenost, scenski efekti i radost igre koja se prepoznaje i prenosi na publiku učinili su ovu predstavu najboljom u celini. Srđan Tomić je nadahnuto i uz puno radosti odigrao ulogu kralja Ibija. U zajedničkoj igri ansambla on hrabro vodi svoj lik dosledno se držeći stila predstave. Svojom igrom je učinio da predstava dobije na atraktivnosti, ne odstupajući od svog lika nijednog trena“.

Najbolji i u Leskovcu

Na 5. Festivalu amaterske pozorišne režije FAPOR u Leskovcu „Kralj Ibi“ je ponovo nagrađen: dobio je nagradu za najbolju režiju – reditelj Igor Pavlović – to jest najbolju predstavu, a Gordani Adamov dodeljeno je priznanje za glavnu žensku ulogu.
FAPOR je trajao od 1. do 6. novembra na kome su izvedene predstave iz Bečeja, Obrenovca, Gornjeg Milanovca, Beograda i Prokuplja. Članovi žirija su bili reditelj Milorad Milinković i glumci Dejan Tončić i Tatjana Krčmarik.

Na festivalu koji je održan pod sloganom „Dođi na DOPS, počasti se kulturom“, prema izboru petočlanog Umetničkog saveta, nastupilo je deset predstava.
U omladinskoj konkurenciji pored „Kralja Ibija“ publika je mogla videti predstave „Bombite vo salot bums“  u izvođenju Pozorišta „Nikola Karev“ iz Strumice,  „Životinjska farma“  Teatra „Gimnazijalac“ iz Lebana, „Antigona“ Omladinskog pozorišta „Vožd“ iz Mišara, koja je dobila nagradu za kolektivnu režiju i  „Legenda o čoveku krompiru“ Pozorišta CEKOM iz Zrenjanina.
U dečjoj konkurenciji pobedila je predstava „Učiteljica“ Kreativnog studija „Čarolija“ iz Novog Sada,  a prikazane su još predstave „Niz zečiju rupu“ OŠ „Sveti Sava“ iz Čitluka kod Kruševca,  „Snežana i sedam patuljaka“ Dečjeg pozorišta „Crvenkapa“ iz Vladičinog Hana, „Ružno pače“ Dramskog studija „Petar Pan“ iz Kragujevca i „Pipi Duga Čarapa“ Gradskog pozorišta iz Bečeja.             

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *