Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Upis u srednje škole u Bečeju: Završen i drugi krug

Upis u srednje škole u Bečeju: Završen i drugi krugtrg_fontane

Upis prvaka u bečejske srednje škole okončan je do sredine jula. Prvi upisni krug održan je 8, a drugi 12. jula.

Nakon drugog upisnog kruga u Gimnaziji Bečej ostalo je samo jedno slobodno mesto: opšti tip odeljenja na mađarskom nastavnom jeziku će pohađati maksimalan broj – 30 đaka – kao i društveno-jezički smer na srpskom nastavnom jeziku, a na prirodno-matematičkom smeru ima još jedno slobodno mesto, upisano je 29 đaka.
U Tehničkoj školi od 180 mesta u šest odeljenja, u prvom krugu je upisano 154 učenika, na četiri obrazovna profila mesta su popunjena, dva slobodna mesta ostala su na odeljenju elektromehaničar za termičke i rashladne uređaje, 8 mesta na profilu manikir-pedikir, 6 mesta za operatere mašinske obrade na mađarskom nastavnom jeziku i 10 mesta na obrazovnom profilu elektrotehničar informacionih tehnologija na mađarskom jeziku. Do srede, 18. jula, novinar Bečejskog mozaika nije uspeo da dobije informacije o tome da li je i koliko je slobodnih mesta u toj školi ostalo nakon drugog upisnog kruga.
U Ekonomsko-trgovinskoj školi planiran je prijem 210 prvaka u sedam odeljenja, a nakon prvog upisnog kruga ostalo je 28 slobodnih mesta, 15 na mađarskom i 13 na srpskom nastavnom jeziku. Na mađarskom nastavnom jeziku bilo je 5 slobodnih mesta za trgovce (3. stepen) i 10 za finansijskog administratora (4. stepen). Na srpskom nastavnom jeziku za kuvare je ostalo 7 mesta, a za službenike u osiguranju i bankarstvu 6 mesta. Informacija o situaciji nakon drugog upisnog kruga do zaključenja ovog broja Mozaika nije bilo.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *