FK Jedinstvo Novi Bečej: Sezona za zaborav

  11 jun 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NOVI BEČEJ: Fudbaleri Jedinstva iz Novog Bečeja su kao retko koje godine, u prvenstvu Vojvođanske lige – Istok, svoje navijače držali u neizvesnosti do poslednjeg kola. Na kraju, izuzetno zanimljivo i neizvesno prvenstvo imalo je za izabranike trenera Novice Glavaškog srećan epilog. Pobedom u poslednjem kolu Novobečejci su obezbedili opstanak.

Zauzeli su 12. mesto sa 50 osvojenih bodova uz skor od 16 pobeda, dva nerešena rezultata i 16 poraza uz gol razliku 68:55.
Novobečejci su igrali u promenljivoj formi, po principu toplo - hladno. U „opasnu zonu“ Jedinstvo je dospelo zbog slabih igara na domaćem terenu. Izgubilo je od Crvene zvezde iz Vojvode Stepe, Slobode iz Novih Kozaraca, subotičke Bačke 1901 i Bačke iz Pačira, a nerešeno je igralo sa Radničkim iz Bajmoka (2:2) i Bačkom Topolom (1:1). Gubitak velikog broja bodova na domaćem terenu Jedinstvo je donekle nadoknadilo pobedama protiv Poleta u Nakovu (1:2), BAK-a u Beloj Crkvi (0:1), Bačke u Pačiru (1:4), Crvene zvezde u Vojvoda Stepi (1:4) i Radničkog u Zrenjaninu (2:3).
Za ekipu je igralo 23 fudbalera, a jedino je golman Bojan Nemčev odigrao sve utakmice (34). U jednoj manje nastupio je Ervin Rigo. Goran Stanković je odigrao 31, Velibor Škero i Bojan Matić 30, Srđan Lisica 29, Živa Parabucki i Žarko Đokić 28, Marko Drljača, Davorin Šijanović, Strahinja Vasković i Damir Garčev 27, Milorad Ivančev 25, Ognjen Maleš 24, Marko Balaban 14, Miljan Nikolić 12, Damir Ćurčić devet, Dušan Milašinović šest, Ervin Almaši četiri, David Lalošević tri, Miša Iličić dve i Mirko Tajti i Luka Vorgučin po jednu utakmicu.
Prvi strelac ekipe je Žarko Đokić sa 15 postignutih golova, dok je Bojan Matić postigao 14. Zatim slede Živa Parabucki koji se deset puta upisao u listu strelaca, Davorin Šijanović i Ervin Rigo bili su precizni sedam puta, Ognjen Maleš šest, Goran Stanković dva puta, dok su Srđan Lisica, Milorad Ivančev, Velibor Škero, Marko Drljača, Damir Ćurčić, Marko Balaban i Miljan Nikolić postigli po jedan gol.
Sportski direktor Jedinstva Arsen Tošić o minulom prvenstvu kaže:
- Šampionat je bio neizvestan, a zbog smanjenja broja učesnika lige, polovina timova se borila za opstanak. Nažalost, i mi smo bili u toj situaciji. U finišu smo ipak uspeli da izborimo opstanak, što je i bio cilj. Finansijska situacija je bila više nego složena, posebno u drugom delu prvenstva. Pošto nije bio izglasan samodoprinos, imali smo smanjena sredstva na raspolaganju i samo zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave i predsednika Milivoja Vrebalova, nekako smo sastavljali kraj sa krajem. Na kraju je opšti zaključak da je najvažnije da smo sačuvali mesto u ovom rangu takmičenja, gde je Jedinstvu po kvalitetu igrača i tradiciji i mesto.
U toku prvenstva Jedinstvo je promenilo tri trenera. Počeo je Dragan Vukajlović, potom je ekipu dvanaest kola vodio Milorad Popović, a do kraja prvenstva Novica Glavaški. Aktuelni strateg Jedinstva je ovako prokomentarisao proteklu sezonu:
- Posle mnogo uzbuđenja i peripetija uspeli smo da zadržimo status vojvođanskog ligaša, što je na početku prvenstva i bio cilj. Naravno da 12. mestom ne možemo biti zadovoljni, ali kada se za opstanak bori više od pola lige i to se može smatrati uspehom. Kada sam preuzimao ekipu najavio sam da ću priliku pružiti mlađim igračima. Međutim, to nisam mogao u potpunosti da realizujem pošto je praktično svaka utakmica za nas bila „biti il` ne biti“. Međutim, ipak sam zadovoljan, jer su Goran Stanković, Bojan Matić i Ervin Rigo svoju šansu iskoristili na najbolji način. To u narednom prvenstvu sa pravom očekujem i od Marka Balabana, Ervina Almašija, Davida Laloševića i Luke Vorgučina, koji su potencijal na koji najozbiljnije računamo.

S. Davidović

Naslovi

Popularni Članci

      

Specijali