musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Započeta sanacija objekata škole „Zdravko Gložanski“: Do početka školske godine zgrade u novom ruhu

Sanacija školskih zgrada Osnovne škole „Zdravko Gložanski“ u Bečeju i Radičeviću započeta je istovremeno, u četvrtak, 22. juna,  nakon odlaganja radova krajem prošle godine.

Posao vredan oko 30 miliona dinara dodeljen je grupi ponuđača na čelu sa firmom „Aingor” iz Kragujevca, s čijim je predstavnikom predsednik opštine Dragan Tošić u aprilu mesecu potpisao ugovor u Ministarstvu privrede. Lokalna samouprava je deo novca, 13 miliona dinara, dobila na konkursu Ministarstva privrede, a preostalih 18 miliona dinara je bilo predviđeno u opštinskom budžetu prošle godine.
Predviđena je kompletna sanacija zgrade škole u Bečeju, a slično će biti i u Radičeviću: biće promenjeni prozori na zgradi škole, rekonstruisan krov, zamenjeni podovi, oluci, okrečene učionice, urađena rekonstrukcija fasade objekta itd. U idejnom projektu sanacije zgrada koji je izradio „Hidroprojekt Milan Đatkov“ d.o.o. iz Bečeja, piše da je planirano pretresanje krovne konstrukcije, uz obaveznu zamenu svih letava, zamena oluka i opšivki, presecanje svih zidova prizemlja, obijanje vlažnog i dotrajalog maltera sa zidova i ponovno malterisanje nakon isušenja, rušenje i ponovna izrada podova u prizemlju, zamena podnih obloga u svim prostorijama, popravka stolarije, zamena pojedine stolarije, bojenje stolarije, bojenje unutrašnjih zidova i plafona, kao i fasada.
Rok za izvođenje radova je 60 dana.
Rekonstrukcija zgrada škole odložena je krajem prošle godine, kada je odlukom naručioca poslova, Ministarstva privrede, posao u postupku javne nabavke, prema kriterijumu najniže ponuđene cene, dodeljen grupi ponuđača, firmama „Aingor“ i „Sloga construction“ iz Kragujevca, ali je ponuđač GP Novi Bečej zatražio zaštitu prava.
Paralelno sa sanacijom objekta škole „Zdravko Gložanski“ u Bečeju trebalo bi da bude urađena i rekonstrukcija Dositejeve ulice. Opština je od Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine za taj posao dobila 38,6 miliona dinara.
Prema najavama iz lokalne samouprave, nakon okončanja procesa javne nabavke u vezi sa rekonstrukcijom Dositejeve, radovi u toj ulici bi trebalo da budu započeti početkom avgusta i po procenama, za taj posao neće biti potrebno više od mesec dana – prvo treba da se izgradi toplovod, a potom da se uradi rekonstrukcija ulice, koja će da ostane jednosmerna.

R.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top