musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Završetak radova u Dečjem dispanzeru: Sanacija od podruma do krova

Dečji dispanzer u Bečeju septembar očekuje u novom ruhu, jer je sredinom avgusta okončana sanacija zagrade od podruma do krova, za koju je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije odobrila novac u okviru programa obnove i unapređenja objekata javne namene.

Deo malih pacijenata više ne mora da obavlja preglede u centralnom Domu zdravlja i u stomatološkoj ambulanti za odrasle – naime, u prethodna dva meseca savetovalište za bebe, psiholog i zubar su bili izmešteni iz objekta dispanzera – jer su radovi okončani: uvedena je nova protivpožarna zaštita, ugrađeni su novi prozori i vrata, zamenjeni su crepovi na krovu, novi su lavaboi, urađena je zamena podnih podloga, podrum je izolovan, a okrečeni su i sve prostorije i fasada zgrade Dečjeg dispanzera.
Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije za sanaciju „malog“ Doma zdravlja odobrila je 18,8 miliona dinara, javnu nabavku za rekonstrukciju Dečjeg dispanzera opština je raspisala 10. marta, a rok za dostavljanje ponuda je istekao 12. aprila. Predsednik opštine je, nakon izveštaja opštinske komisije o stručnoj oceni ponuda, 25. aprila doneo odluku da ugovor za javnu nabavku radova na sanaciji objekta Dečjeg dispanzera dodeli zajedničkoj ponudi firme „GAT“ i Građevinskom birou „AXIS“ iz Novog Sada.
U postupku javne nabavke podnete su četiri ponude, a nakon ocene ponuda napravljena je rang-lista dva ponuđača, čije su ponude odgovarale kriterijumima nabavke, to su zajednička ponuda firme „GAT“ i Građevinskog biroa „AXIS“ iz Novog Sada vredna 13,63 miliona dinara (bez PDV-a) i zajednička ponuda ponuđača firmi „Ozeblin“ iz Veternika i „Elektrotim“ iz Novog Sada s cenom od 14,1 milion dinara, te je u skladu sa kriterijumom najniže ponuđene cene izabran navedeni ponuđač.
Porez na dodatu vrednost platila je lokalna samouprava.
Rok za izvođenje radova bio je 60 dana.

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top