musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno
„Odluke u ime građana 2017“

„Odluke u ime građana 2017“ (7)

Šta radi vlast? - Opštinska vlada o sopstvenom radu – od ozbiljnih do kopi-pejst izveštaja s pravopisnim greškama

Članovi opštinske vlade – Opštinsko veće – su na funkciji pola mandata, nešto više od dve godine, jer su izabrani u leto 2016. godine, nakon lokalnih izbora iz vladajućih stranaka ili su vanstranačke ličnosti koje su predložile stranke na vlasti, SNS, SPO (danas POKS) i SVM i koalicioni partneri.

Read more...

Ne zna se kada će gradsko smetlište biti zatvoreno: Bečejsko smeće umesto na regionalnoj deponiji i dalje u „Botri“

Publikacija „Život gradske deponije nakon sanacije i pre zatvaranja“ biće objavljena u narednom broju Bečejskog mozaika 8. decembra. U tom istraživačkom medijskom prilogu bavićemo se „probijenim“ rokovima za sanaciju smetlišta, izveštajima nadzornog organa, predviđenom i realnom cenom sanacije, zahtevima opštine nadležnom ministarstvu, izveštajima o završenoj sanaciji, a tražićemo odgovor i na pitanja kada će bečejska deponija da bude zatvorena.

Read more...

Na sednici Skupštine opštine: Opozicija predlaže likvidaciju Toplane, profesor engleskog jezika na čelu muzeja, bez rešenja za školu

Na troiposatnoj sednici Skupštine opštine 8. novembra, zbog problema u radu Toplane, odbornica odborničke grupe „Samo lokalno“ (ranije „Dosta je bilo“) Svetlana Dinić predložila je likvidaciju Toplane, ponovo je aktuelizovano pitanje zakonitosti deficita u opštinskoj kasi, pokrenuto je pitanje ukidanja naplate parkiranja u Bečeju, na čelo Gradskog muzeja imenovan je profesor engleskog jezika i ispostavilo se da statut muzeja nije u skladu sa zakonom.

Read more...

Na sednici Skupštine opštine: Rasprave o broju zaposlenih, novcu, suficitu, deficitu, Srbima i Mađarima

Predstavnici opozicije i vlasti su više od tri sata diskutovali o opštinskom budžetu, o deficitu i suficitu, o tome da li u Toplani ima ili nema novih zaposlenih, o eventualnim greškama u izveštaju o trošenju novca iz budžeta, o znanju ili neznanju pojedinih odbornika, da bi 22. sednica Skupštine opštine 3. oktobra kulminirala mučnom raspravom „o krvi i tlu“ i prebrojavanjem Srba i Mađara u Gradskom muzeju – to je, na trenutke, podsećalo na devedesete godine prošlog veka.

Read more...
Subscribe to this RSS feed