Preporuke Saveta za bezbednost: Kraći rad kafića

  12 februar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Savet za bezbednost opštine je, analizirajući opštinsku odluku o radu ugostiteljskih objekata, usvojio preporuku, kako je nazvan dokument, „bezbednosne prevencije“ koja je prosleđena Opštinskom veću, Opštinskoj upravi, Policijskoj stanici u Bečeju i direktorima osnovnih i srednjih škola.

Članovi Saveta za bezbednost smatraju da svako skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata, sinhronizovano sa radom zanatskih i trgovinskih objekata (trafike i dragstori) pozitivno doprinosi opštoj bezbednosti. Prema opštinskoj odluci, ugostiteljski objekti u zimskom periodu mogu da rade do 23 sata (nedelja – četvrtak), odnosno do jedan sat posle ponoći petkom i subotom. U letnjem periodu radno vreme se produžava za sat vremena. Opštinska odluka o radnom vremenu trgovinskih i zanatskih objekata trebalo bi da bude usvojena na nekoj od narednih sednica Skupštine opštine.
Savet za bezbednost je dao preporuku i bečejskoj policiji da „diskretno poveća prisustvo uniformisanih službenika u blizini srednjih škola u periodu velikog odmora u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni, kao i u periodu između dve smene“.
Od opštinskih inspekcijskih službi očekuje se da tokom nastave pojačaju nadzor nad ugostiteljskim objektima, pogotovo nad onima koji su do 150 metara udaljeni od školskih objekata i da sankcionišu točenje alkoholnih pića maloletnicima. Članovi Saveta smatraju i da je potrebna tehnička revizija  postojećih sistema video nadzora i razmatranje mogućnosti njihovog poboljšanja u srednjim i u osnovnim školama.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Specijali