Kvalitetna liga Vojvodine: Old gold u zlatnoj sredini

  15 januar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Košarkašice OKK Old golda jesenas su počele takmičenje u Kvalitetnoj ligi Vojvodine za pionirke.

Tokom prvog dela sezone i jednog kola drugog, Bečejke su zabeležile polovičan uspeh. Ostvarile su pobede u četiri utakmice (Pink - Šimanovci, Čelarevo, dva puta i Subotica) dok su sa isto toliko mečeva sa parketa otišle pognutih glava (Sivac dva puta, Njegoševo - Feketić i LSK - Laćarak). Bečejkama je ostalo da iz prvog dela sezone odigraju i utakmicu protiv Rume koja zbog finansijskih problema nije doputovala u Bečej. Posle osam odigranih utakmica pionirke Old golda su na četvrtom mestu na tabeli, a to je mesto koje zadovoljava ambicije rukovodstva kluba.
- Mnogo važnije od rezultata je da su devojke vidno napredovale u igri tokom ove sezone. Ovo im je tek druga sezona kako se takmiče i pokazale su određen napredak u igri i košarkaškom znanju. Savladale su elementarne stvari košarkaške igre, ali je to još daleko od procene šta od njih može da bude, i koji nivo mogu da dostignu u karijeri. Akcenat kojem u klubu pridajemo najviše pažnje je da se ekipa održi, da deca redovno treniraju i da imaju potreban broj utakmica da bi to što rade na treningu mogle da primene na utakmici – rekla je Stojanka Došić, trener Old golda.
Ona je istakla i problem malog broja ekipa koje se takmiče u pokrajinskoj Kvalitetnoj ligi:
- To nam pravi veliki problem, jer deca nemaju dovoljan broj utakmica, a i liga nije mogla biti podeljena po teritorijalnom principu. Zbog toga putujemo u Šimanovce kod Beograda i u Sremsku Mitrovicu što dodatno opterećuje finansije kluba koje svakako nisu velike. Upravo zbog nedostatka novca ove godine se ne takmičimo sa dve selekcije, pionirskom i juniorskom, kao što je to bio slučaj ranijih godina. Odlučili smo da u ovoj sezoni nastupaju samo pionirke, dok juniorke samo treniraju i čekaju neka bolja vremena. Moram da kažem i da naše dve košarkašice iz juniorskog pogona nastupaju za druge klubove, jedna je u seniorskom sastavu Srbobrana, a druga u Proleteru iz Novog Sada.

Škola košarke

OKK Old gold organizuje školu košarke za devojčice uzrasta od osam godina pa naviše. Upis je u toku a zainteresovani se mogu prijaviti ponedeljkom od 19.30 do 20.30 u sali OSC „Mladost“.

O planovima u nastavku lige Došić je rekla:
- Liga bi trebalo da se nastavi ovog vikenda, ali će zbog svih problema koji prate klubove, odigravanje narednog kola najverovatnije biti prolongirano. Kada se završi Kvalitetna liga sledi kratka pauza pa počinje takmičenje u Letnjoj ligi u kojoj ćemo kao i ranije uzeti učešće.

S.M.Naslovi

Popularni Članci

      

Specijali