Osnovna škola „Petefi Šandor“: Bez nasilja kroz Forum teatar

  04 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Program „Moja škola, škola bez nasilja“ u Bečeju je prva sprovela Osnovna škola „Petefi Šandor“, koja je pre nepunih godinu dana dobila i sertifikat o tome, što je obavezuje da nastavi proces rada na smanjenju svih vrsta nasilja.

Učenici ove škole su sa profesoricom srpskog jezika Natašom Knežević svoje aktivnosti nastavili kroz Forum teatar, poseban oblik pozorišta, u kojem publika uzima aktivno učešće u predstavi. Deca su nedavno sa Forum teatrom obišli sve osnovne škole u Bečeju i učenicima škola prikazali način rešavanja i izbegavanja konflikata.
„Drago mi je da su naši učenici, inače jako motivisani za dalji rad, posebno kroz Forum teatar, sa svojom profesoricom naišli na dobar prijem učenika svih posećenih škola, koji su se rado uključili u forum scene, bili aktivni i izrazili želju da ovakav oblik rada sami sprovode u svojim školama. To je svakako veliko priznanje za rad učenika i profesorice ove škole“, rekla je Dragica Krstić, direktorica škole „Petefi Šandor“.
Forum teatar je predstavio načine rešavanja konflikata na srpskom jeziku, a u narednom periodu će to uraditi i na mađarskom jeziku.                                 

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Specijali