Finansiranje omladinskih udruženja: Za šest udruženja 600.000 dinara

  10 septembar 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Omladinskim udruženjima sa teritorije opštine Bečej dodeljeno je ukupno 600.000 dinara za projekte i programe čiji cilj treba da bude unapređenje omladinske politike na teritoriji opštine Bečej i osnaživanja omladinskog sektora, navodi se u rešenju predsednika opštine Dragana Tošića o raspodeli novca za šest udruženja.

Projekte je ocenila Komisija u oblasti finansiranja programa omladinske politike iz budžeta opštine Bečej.

Najviše novca, 180.000 dinara, odobreno je Bečejskom udruženju mladih – BUM za projekat Program za sticanje i unapređenje kompetencija društveno odgovornih mladih „Pokreni mehanizam“, slede Omladinska grupa „Mladi za naše selo“ sa 120.000 dinara za program Godišnje održavanje i unapređenje Petrovoselskog omladinskog kluba – programi za mlade i Humanitarno udruženje „Đina“ sa 100.000 dinara za program Slobodo vreme za budućnost – doprinos unapređenju kvaliteta života osetljivih grupa mladih i Društvo intelektualaca „Braća tan“ sa takođe 100.000 dinara za stručno osposobljavanje mladih u Spomen kući Tan.

Udruženju „Tako cool!“ odobreno je 60.000 dinara za program Edukacijom do izvesnije budućnosti mladih, a Udruženju građana „Obrazovni impuls“ namenjeno je 40.000 dinara za program Bezbedni na internetu.

Na konkurs za finansiranje programa omladinske politike koji je opština raspisala 26. aprila, stiglo je sedam prijava, ali je odbačena prijava udruženja Bečejski edukativni centar, jer je zastupnik tog udruženja odbornik u Skupštini opštine Bečej (Žaklina Radić Krstić; prim. nov.), a Agencija za sprečavanje korupcije je ocenila da bi sredstva dobijena na ovaj način predstavljala sukob interesa, piše u rešenju o dodeli novca omladinskim organizacijama.

Opština Bečej će naredne godine udvostručiti iznos finansijskih sredstava za finansiranje omladinskog nevladinog sektora, navodi se na Fejsbuk stranici Kancelarije za mlade opštine Bečej. Inače, ovo je bio prvi opštinski konkurs za omladinske civilne organizacije.

K.D.F. (Tekst je objavljen 27. avgusta u 829. broju Bečejskog mozaika)

Projekat „Odluke u ime građana 2021“ sufinansiran je iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Naslovi

Popularni Članci

      

Specijali