Potisje odnosi smeće samo iz „svojih“ kanti: Inspekcija zbog kanti

  23 avgust 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Od početka rada komunalnog preduzeća Potisje u vlasništvu opštine i preduzeća „Aliska tera“ iz Seksarda, koje je posao „gazdovanja“ smećem pre nekoliko godina preuzelo od Komunalca, mnogi građani nisu dobili obećane kante za smeće sa znakom Potisja, te su prinuđeni da sami kupuju kante na kojima nema znaka te firme ili da smeće iznose na ulicu u raznim posudama koje imaju pri ruci. Međutim, odnedavno je Potisje „pooštrilo“ stavove prema građanima, ali ne i prema sebi, te ne odnosi smeće iz onih domaćinstava koje nemaju kante sa znakom komunalnog preduzeća. Na obrazloženje građana da im Potisje nije dalo kante za smeće, nema smislenog odgovora, osim da to preduzeće čeka da stignu kante. Tako to ide nekoliko godina, još nisu sva domaćinstva u opštini Bečej dobila kante za smeće.

Početkom avgusta su se prisetili opštinari – opština je, inače, većinski vlasnik Potisja – i na sajtu opštine objavili obaveštenje: „Obaveštavaju se građani koji imaju sklopljen ugovor za odvoženje smeća, a od Potisja– Bečej DOO nisu dobili odgovarajuću posudu za odlaganje smeća, da o tome obaveste komunalnu inspekciju na telefonski broj 68-11-908 u periodu od 08:00 do 13:00 časova“.
Izgleda da većinski vlasnik komunalnog preduzeća ima velikih problema da utiče na rad svog preduzeća. Dok ti problemi ne budu rešeni – a ne rešavaju se godinama unazad – građani će plaćati cenu nečinjenja i nezainteresovanosti lokalne vlasti.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Specijali