Maturantska parada u Bečeju: Kada su školarci plesali

  31 maj 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Tačno u podne na Gradskom trgu u Bečeju prošlog petka oko 200 maturanata zaplesalo je kadril uz Štrausovu kompoziciju „Slepi miš“, obeležavajući na taj način kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Na tradicionalnoj manifestaciji „Ples sa Evropom – Maturantska parada“ Bečej učestvuje drugi put, a ove godine, pod pokroviteljstvom opštine, 24. maja na Pogači je plesalo 190 maturanata Ekonomsko-trgovinske škole i 20 maturanata Gimnazije, istovremeno sa svojim vršnjacima iz drugih gradova Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Slovačke, Češke, Estonije, Mađarske, priredivši lep prizor pun pozitivne energije, optimizma, mladosti za brojne posmatrače.

400 maturanata

U Bečeju će ove godine srednju školu završiti 412 učenika, 113 njih na trogodišnjim smerovima i 299 na četvorogodišnjim smerovima.

Ples je otvorio predsednik opštine Vuk Radojević, poželevši svršenim srednjoškolcima sreće i uspeha u daljem školovanju i životu, citirajući reči Duška Radovića: „U životu je dovoljno biti pametan samo dva puta: kad birate zanimanje i bračnog druga. Ko oba puta promaši, mora biti pametan celog života“.
Posle sinhronizovanog plesa koji su nekoliko meseci uvežbavali sa instruktorima plesa, maturanti su igru nastavili tako što su na disko-rege muziku zaigrali i kolo.

LJ.M.Naslovi

Popularni Članci

      

Specijali