Servisne informacije

  10 februar 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Gasa ima dovoljno

Preduzeće za distribuciju prirodnog gasa Gas d.o.o. raspolaže dovoljnim količinama gasa i snabdevanje korisnika se odvija bez zastoja i problema.

Jedini problem u distribuciji gasa, kako je rekao direktor preduzeća Radoslav Ivanović, može nastati ukoliko ovo preduzeće ne bude u mogućnosti da isplati preuzeti gas i apelovao je na potrošače da plate račune i ranije dugove kako bi izbegli obustavu gasa za grejanje.

Grejanje 24 časa na dan

Što se tiče snabdevanja toplotnom energijom putem daljinskog grejanja, u JP Toplana kažu da je situacija stabilna i da je za sada isporuka prirodnog gasa redovna što omogućuje nesmetano grejanje. „Od 1. februara Toplana obavlja neprekidnu isporuku toplotne energije tokom 24 sata, kao što je to slučaj i u drugim gradovima koji imaju toplane, Novom Sadu, Beogradu itd. Havarija nismo imali od prošle srede i nadamo se da će tako i ostati. Pritužbe na kvalitet grajanja takođe nismo imali, a ukoliko ih bude, Toplana je spremna da odmah pristupi njihovom rešavanju“, rekao je Dejan Babin, direktor Toplane. 

Jp Vodokanal
Sporadični problemi

Tokom proteklih nedelju dana, a usled vanredne situacije, nije bilo većih problema u vodosnabdevanju građana, osim sporadičnih slučajeva, kada je došlo do pucanja vodomera ili zaleđivanja vodovodne instalacije, rekli su nadležni u Vodokanalu. Ekipe su u pripravnosti da intervenišu ukoliko dođe do većih havarija, a za sada radnici Vodokanala sa dva bagera učestvuju u raščišćavanju snega u okviru Štaba za vanredne situacije.
U utorak je zbog niskih temperatura došlo do kraćeg zastoja u vodosnabdevanju u Bačkom Gradištu, koje je u vrlo kratkom roku bilo normalizovano.
Direktor Vodokanala Žolt Galus je rekao da su u toku i pripreme za nabavku pumpi većeg kapaciteta kako bi zaposleni u ovom preduzeću spremno dočekali naredni period kada će sneg početi da se topi i kada se očekuju velike količine atmosferskih voda na teritoriji opštine, koje treba ispumpavati, a posebno će biti kritično u Malom ritu. On je rekao da Vodokanal nije tehnički opremljen za intervenisanje u takvim situacijama i nastoji da obezbedi novac za nabavku pumpi velikog kapaciteta.

Komunalac radi, a ima i soli

Direktorica Komunalca Eržebet Feher je rekla da radnici održavaju do sada očišćene staze, čiste i groblja, glavne raskrsnice i pijacu. „U Bačkom Gradištu i Petrovom Selu imamo 1-2 radnika koji čiste sneg. Ukupno je angažovano 20 radnika koji ručno čiste sneg i 16 radnika Komunalca koji rade sa mašinama. U našoj nadležnosti je 16 raskrsnica, to jest raščišćavanje prolaza za pešake na njima, u centru, u Donjem gradu, i u Novom selu. Puteve ne čisti Komunalac. Parking mesta se čiste jedan po jedan, jer nemamo gde da bacamo sneg. Parkiranje se ne naplaćuje dok na parking mestima ima snega. So ne možemo da koristimo na ovako niskim temperaturama jer nema efekta, tek ako ona ne bude iznad minus 5 onda se može koristiti, i imamo obezbeđene dovoljne količine, ali ne znam tačno koliko“, rekla je Feher.

Potisje za sada ne odnosi smeće

Što se smeća tiče, Potisje neće odnositi smeće iz svih ulica, a ne zna se iz kojih hoće i kada, te informacije se objavljuju na elektronskim medijima, pa pomno treba da pratimo te medije. Ovo preduzeće ni tokom prošle nedelje nije odnosilo smeće iz domaćinstava i zajedničkih stambenih zgrada zbog neprohodnosti puteva i neočišćenih prilaza kontejnerima i kantama za smeće.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Specijali