Kancelarija za mlade opštine Bečej: Izrada informatora za mlade

  08 oktobar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prošlog petka u Centru za decu i mlade predstavljen je projekat Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.čej i najavljen početak njegove realizacije. U pitanju je izrada informatora za mlade opštine Bečej i postavljanje internet stranice, kao deo projekta „Mladi za mlade“ u okviru Lokalnog akcionog plana za mlade koji je nedavno usvojila Skupština opštine.

S obzirom na to da su mnoga istraživanja pokazala da mladi nisu dovoljno informisani ili da ne umeju da traže informacije, unapređenje njihovog informisanja je postavljeno kao jedan od prioriteta Nacionalne strategije za mlade, a u skladu sa tim i Lokalnog akcionog plana za mlade opštine Bečej. Prema rečima koordinatorke Kancelarije za mlade opštine Bečej Katarine Naumovski, upravo zbog neadekvatnog informisanja mladih pokrenut je ovaj projekat koji treba da doprinese boljem informisanju kroz izradu prvog informatora za mlade opštine Bečej. U izradu informatora biće aktivno uključeno 15 učenika iz sve tri srednje škole, koji će nakon obuke, zajedno sa svojim vršnjacima osmisliti, kreirati i promovisati informator.
Vrednost projekta je 350.000 dinara i veći deo sredstava za njegovu realizaciju je obezbedilo Ministarstvo omladine i sporta, dok se učešće lokalne samouprave ogleda u logističkoj podršci.
Informator će biti štampana brošura koja će sadržati sve ono što mlade zanima, a učesnici projekta će sami određivati prioritete, odnosno da li će akcenat biti stavljen na informacije vezane za zabavu, sport, kulturu ili zaposlenje, seminare i slično. Rok za realizaciju projekta je tri meseca. Do kraja decembra bi informator trebao da bude odštampan na dva jezika (srpski i mađarski) u tiražu od 500 primeraka.
Pored toga, kao drugi segment unapređenja informisanja mladih je i izrada internet stranice istog ili sličnog sadržaja, koja takođe treba da bude postavljena do kraja decembra.
Zaviša Lučić, koordinator budućeg info-centra, rekao je da oprema za ovaj centar treba da bude nabavljena do 11. oktobra i biće na raspolaganju mladima za rad kako na izradi informatora, tako i za izradu i ažuriranje internet stranice. Rečeno je i da u sklopu projekta u naredna tri meseca treba da budu postavljene info-table u svim srednjim školama, gde će se plasirati sve informacije koje budu prikupljene, a vezane su za potrebe i interesovanja mladih.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Specijali