JP Toplana Bečej: Otklonjen kvar na sistemu

  17 februar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nakon višednevnog problema sa daljinskim grejanjem u Bečeju – od 2. do 4. februara korisnici usluga Toplane nisu imali grejanje – nadležni u Javnom preduzeću Toplana su otklonili kvar na sistemu.

Kako je pisalo u saopštenju za javnost Toplane, „do havarije je došlo u toplotnoj podstanici koja se nalazi u porodičnoj kući u Sinđelićevoj ulici u kojoj trenutno niko ne stanuje, gde je, zbog niskih temperatura, došlo do smrzavanja vode u cevima i njihovog pucanja, što je nakon otopljavanja uzrokovalo gubitak vode u distributivnom sistemu daljinskog grejanja i prekid u isporuci toplotne energije“.
Uprkos tome što su zaposleni u Toplani pretpostavljali da će još 2. februara naći mesto na kom je došlo do velikog gubitka vode iz vrelovodne mreže, to se desilo dva dana kasnije upravo iz razloga što je do havarije došlo u kući u kojoj trenutno niko ne živi.
Iz Toplane i dalje apeluju na građane da obrate pažnju „na stanje instalacija za grejanje u objektima u kojima niko ne stanuje, pogotovo što se narednih dana očekuje još jedan period sa niskim temperaturama“.
Čemu se korisnici mogu nadati u vremenu koje nam predstoji, iz bečejske Toplane uz zahvalnost zbog razumevanja poručuju: „Očekujemo manje prekide u isporuci toplotne energije zbog otklanjanja uočenih havarija, a čiji je uzrok dotrajalost distributivne mreže. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim našim sugrađanima koji su nam pomogli davanjem informacija o uočenim havarijama. Molimo sve naše korisnike da se u slučaju problema sa grejanjem obrate Toplani na broj telefona 021/6915470“.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Specijali