Dramski studio mladih iz Bečeja: „Gavrilo“ pobedio na olimpijadi

  21 maj 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pobednik šeste Palilulske olimpijade kulture (POK) je predstava „Gavrilo“ Dramskog studija mladih Kreativnog centra Gradskog pozorišta iz Bečeja.

Članovi Dramskog studija mladih iz Bečeja sa predstavom „Gavrilo“ su 10. maja nastupili na Palilulskoj olimpijadi kulture u Beogradu i ostvarili zapažen uspeh. Bečejci su osvojili tri nagrade, za najbolju žensku ulogu nagrada je dodeljena Ani Jelić za ulogu mame, za najbolju mušku ulogu, koja je pripala Milošu Blažinu za naslovnu ulogu u ovoj predstavi i u konkurenciji od 18 pozorišnih predstava, „Gavrilo“ je poneo titulu najbolje predstave.
Pobednicima su dodeljene diplome, članovi Dramskog studija iz Bečeja su dobili zlatnu medalju i digitalnu kameru.
Predstavu „Gavrilo“ režirala je Mirjana Kolundžić Kuzmanović prema adaptaciji svojih i tuđih tekstova, a uloge tumače Siniša Tomić, Ana Jelić, Rajko Prkosovački, Miloš Blažin, Damir Hadnađev, Bojana Pejović, Gordan Ličanin, Mariana Milovanov, Stribor Dragićević, Filip Sadžakov, Gordana Adamov, Aleksandar Tomić, Jasna Ćuk, Žarka Svirčev, Marko Tanasković i Bojan Bačkalić.
S predstavom, koja je premijerno izvedena u decembru prošle godine, Dramski studio mladih do sada je gostovao u Molu, Novom Bečeju, Senti, Beogradu, a planirani su nastupi i u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima u okviru turneje po Vojvodini, koju je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Specijali