musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

U Bečeju od 9. do 12. oktobra: Drugi festival monodrame

Drugi festival monodrame „Befemon 2“ održaće se u Gradskom pozorištu u Bečeju od 9. do 12. oktobra.


Prvi Festival monodrame, „MONO 1“, održan u maju prošle godine, bio je pilot-projekat, kada su se na sceni „Zlatan Dorić“ bečejskoj publici predstavili Tihomir Stanić, Jovica Jašin, Ivan Tomašević, Nebojša Dugalić i Marta Bereš. Pilot-projekat će verovatno postati tradicionalna manifestacija i ove godine će bečejska publika imati priliku da vidi pet monodrama, četiri na srpskom i jednu na mađarskom jeziku, a festival će otvoriti glumica Vesna Čipčić monodramom „Oskar i mama Roz“.


„Želja nam je da Bečej dobije festival koji će, poput Majskih igara, biti kulturni brend naše opštine i, kao takav, prepoznatljiv u celom regionu. Trudili smo se da izaberemo najkvalitetnije monodrame koje su aktuelne u Srbiji, a koncepcija festivala će i ubuduće biti takva da će se bečejskoj publici, pored renomiranih imena srpskog i mađarskog glumišta, predstaviti i jedan manje poznat ili neafirmisani glumac, odnosno glumica“, rekao je Zdravko Petrović, direktor Gradskog pozorišta.


Nakon Vesne Čipčić i monodrame „Oskar i mama Roz“ po tekstu Erika Emanuela Šmita u režiji Nebojše Bradića, drugog dana festivala (10. oktobar) bečejskoj publici će se predstaviti Vanja Milačić sa monodramom „Gledanje“, koju je po tekstu Gorana Vučića režirala Milica Stojanović.


U subotu, 11. oktobra, na programu su dve predstave, od 18 časova monodrama „Gosti“ po tekstu Ronalda Harvuda, a u izvođenju Borjanke Ljumović i od 20 časova monodrama na mađarskom jeziku „Van valami bejelentenivalója?“ u kojoj igra Arpad Černik.


Poslednjeg dana festivala (12. oktobar) bečejskoj publici će se predstaviti prvakinja drame Narodnog pozorišta iz Beograda Dušanka Glid Stojanović monodramom „Kod kuće/Kabul“, koju je po tekstu Tonija Kušnera režirao Željko Đukić.


Cena pojedinačne ulaznice je 150 dinara, a komplet ulaznica za svih pet predstava staje 500 dinara.

LJ.M.

Last modified on
Rate this item
(0 votes)
back to top